2015.09.27. 10:53:47 14901 261

Hogy sokáig ropogós maradjon – A keksz tárolása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajas, mézes, kókuszos, kakaós, zabpelyhes, gyümölcsökkel megbolondított, boltban vásárolt, vagy házilag készített. Szinte mindegy, mert nincs ember, aki ne szeretné a finom és tápláló kekszeket reggelire, tízórai, uzsonnára, vagy egy kis nasi gyanánt. És úgy a legjobb, ha ropogós.

Keksz tárolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Keksz tárolása

Biztos Veled is előfordult már, hogy (valamilyen csoda folytán) nem fogyott el egy egész zacskó keksz. Valamiért a gyerekek vagy Te nem bírtátok a kihívást.:-) A finomságot visszacsomagoltad az eredeti tasakjába, nagy gonddal összetekerve, hogy még véletlenül se jusson be levegő. Esetleg még egy nejlonzacskóba is beletetted, hogy biztosra menj.

Aztán legközelebb, amikor a csomag előkerült, hogy mondjuk néhány darabot elfogyassz a reggeli kávédhoz, szomorúan tapasztaltad, hogy a friss ropogós keksz már a múlté. Megpuhultak a finom falatok.

Hogy ez elő ne fordulhasson többé…

… a következőket kell tenned. Először is szerezz be egy fém dobozt, melynek teteje jól zárható. És egyszerűen pakold bele a finomságokat. Ha lehet, annyi dobozod legyen, ahány fajta keksszel rendelkezel.

Ha kevés…

Ám ha a különböző fajtákból csak kevés van, zsírpapírral elválasztva rétegezd egymásra a különböző kekszeket.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bruschetta helyett: Itt a ricotta-krémes pirítós ideje!

Viszlát, nyár! Viszlát, friss paradicsom! Jöhetnek a kicsit nehezebb hozzávalók, s ha már olasz „pirítós”, akkor maradjunk a déli ízeknél: Egy egyszerű és finom ricottás krém receptje néhány még annál is egyszerűbb aromát adó hozzávaló segítségével krémes, könnyű mártogatóst eredményez.

Fogyni szeretnél? Hiba kihagyni a vacsorát!

Vékonynak lenni - azzá válni, majd annak maradni - nem könnyű feladat. Életmódváltás nélkül elképzelhetetlen a siker: Edzés, amibe beletartozhat az is, hogy a lépcsőzést használjuk a lift használata helyett, diétás étrend tartása, még akkor is uralkodni magadon, amikor a kedvenc ételedet látod magad előtt. Rengeteg mindent be kell tartani ahhoz, hogy karcsúsodhassunk, azonban a koplalás ennek nem része!

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.