2015.09.27. 10:53:47 17660 262

Hogy sokáig ropogós maradjon – A keksz tárolása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajas, mézes, kókuszos, kakaós, zabpelyhes, gyümölcsökkel megbolondított, boltban vásárolt, vagy házilag készített. Szinte mindegy, mert nincs ember, aki ne szeretné a finom és tápláló kekszeket reggelire, tízórai, uzsonnára, vagy egy kis nasi gyanánt. És úgy a legjobb, ha ropogós.

Keksz tárolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Keksz tárolása

Biztos Veled is előfordult már, hogy (valamilyen csoda folytán) nem fogyott el egy egész zacskó keksz. Valamiért a gyerekek vagy Te nem bírtátok a kihívást.:-) A finomságot visszacsomagoltad az eredeti tasakjába, nagy gonddal összetekerve, hogy még véletlenül se jusson be levegő. Esetleg még egy nejlonzacskóba is beletetted, hogy biztosra menj.

Aztán legközelebb, amikor a csomag előkerült, hogy mondjuk néhány darabot elfogyassz a reggeli kávédhoz, szomorúan tapasztaltad, hogy a friss ropogós keksz már a múlté. Megpuhultak a finom falatok.

Hogy ez elő ne fordulhasson többé…

… a következőket kell tenned. Először is szerezz be egy fém dobozt, melynek teteje jól zárható. És egyszerűen pakold bele a finomságokat. Ha lehet, annyi dobozod legyen, ahány fajta keksszel rendelkezel.

Ha kevés…

Ám ha a különböző fajtákból csak kevés van, zsírpapírral elválasztva rétegezd egymásra a különböző kekszeket.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ha bekopogtat a bosszantó nátha

A nátha az egyik leggyakoribb légúti megbetegedés, és szinte minden ember megküzd vele, akár évente többször is. A hideg időjárás, a vírusok és a közösségi élet mind hozzájárulnak a kialakulásához. A tünetek enyhítése érdekében számos otthoni tippet alkalmazhatsz. A természetes módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Azonban ne feledjük, ha a náthaszerű tünetek hosszú ideig tartanak, vagy tartós köhögés, nehézlégzés, magas láz jelentkezik, fontos orvosi segítséget kérni.

Krémes, selymes gyömbéres-répás leves

A sárgarépával már kisgyermekkorban számtalanszor találkozunk, hiszen ki ne ismerné a répa, retek és mogyoró hármasát sűrűn idéző mondókát. Vagy a nagypapa kacsintós történetét, mely arról szól, hogy annak idején úgy tanult meg ilyen remekül fütyülni, mert rengeteg répát elrágicsált. Ám, ha nem is vál(t)unk legendás füttyművészekké, mint amilyenné Hacki Tamás lett, érdemes figyelembe vennünk a sárgarépa számtalan, egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

Az ismeretlen, könnyen emészthető mángold

Az egészséges táplálkozással való ismerkedés során gyakran fedezünk fel olyan zöldségeket, amelyekről még nem hallottunk, viszont tápértékükkel kitűnnek a tömegből. Az egyik ilyen kulináris kincs, amely a táplálkozástudatos egyének és gasztronómiai kalandorok figyelmét egyaránt felkelti, a mangold.