2024.01.18. 17:47:47 7299 286

Hogy ne gyűrödjön! Egyszerű tippek a ruhák ránctalanságáért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben reggelente te is küzdesz a megfelelő ruha kiválasztásával, érdemes végigolvasni ezt a cikket. Most nem a „nincs egy rongyom, amit felvegyek” problematikáról ejtünk szót, inkább a gyűrődés, tárolás témakörével kapcsolatos kérdésekre szeretnénk választ adni.

Ruhák a szekrényben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhák a szekrényben

Használj ruhatartó zsákokat:

Ha eddig nem használtál ruhatartó zsákot, itt az idő! Ezek nemcsak a portól, de a gyűrődéstől is óvják ruháidat. Légáteresztő változatokat válassz, hogy a ruháid frissek maradjanak.

Ládák és dobozok:

A jól szellőző ládák és dobozok segítenek megelőzni a ruhák elszíneződését és távol tartják a kellemetlen szagokat. A tiszta és száraz környezet segít megőrzi a ruhák állapotát.

A kevesebb több:

Elképzelhető, hogy a szükségesnél több ruhával rendelkezel, de ne zsúfold be mind egy szekrénybe, mert ez növeli a gyűrődés esélyét. Csak a ráncolódásra hajlamos darabokat akaszd fel.

Gőzölj!

A gőzölés hatékony módja a gyűrődések eltávolításának. Használhatsz kifejezetten erre a célra készült gőzölőt, vagy engedj forró vizet a kádba vagy a zuhanyfülkébe, és lógasd fel a ruhát.

Szagtalanító tasakok:

Szerezz be szagtalanító tasakokat, és helyezd el a szekrénybe a ruhák közé. Ezek a tasakok segítenek megőrizni a frissességet és megelőzni a kellemetlen szagokat.

Utazás vasaló nélkül:

Ha utazol, kifordítva hajtsd össze a ruhákat, valamint vigyél magaddal hajszárítót. Ennek segítségével felmelegítheted az előtte benedvesített apróbb gyűrődéseket és a hő erejével kisimíthatod azokat.

És végül megint jöhet a csodafegyver, az ecet!

Nem maradhat ki az életünkből az ecet. A gyűrődéseket is segíthet kisimítani, ehhez mindössze 1:3 arányban össze kell kevernünk langyos vízzel, majd ezzel a keverékkel befújni a ránctalanításra szoruló ruhát, és csak várni, míg teljesen megszárad. (Az ecet szaga szerencsére elillan.)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.