2023.10.03. 09:10:00 6150 235

Helló október! Uncsi vagy, de ezekért azért szeretünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év 12 hónapja közül vannak olyanok, amiket jobban, míg másokat kevésbé várunk. Aztán ott van a többi is, amelyek valahogy eltelnek közben. Az ilyen szinte “eseménytelen” hónapokra érdemes úgy tekinteni, mint olyan pár hétre, amelyek alatt erőt gyűjthetünk az embert próbálóbb időszakokra. A szeptember és a téli ünnepi őrület közé beékelődő október pont ilyen!

Őszi hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi hangulat

Az október hónap általában valóban nyugodtabb időszak az átlagember életében, de éppen ezért könnyebb is lehet elfogadni jöttét a szeptemberi évszakkezdéssel szemben. Természetesen vannak, akik ilyenkor ünnepelnek bizonyos családi ünnepeket, vagy esetleg éppen ekkor kénytelenek letenni valamilyen vizsgát, de anyaként azért hálásabbak a nők ezért a kevésbé eseménydús hónapért.

A szeptember az iskoláskorú gyermekekkel élő családok számára kétségkívül a nyári szünet és az izgalmas utazások időszakának végét hozza el, amelyhez az iskolakezdési zűrzavar is társul. Ez az átmenet, amely során valahogy mindenkinek vissza kell szoknia az átlagos mindennapokba, könnyen járhat stresszel. Az október eljövetele pedig azt jelezheti, hogy sikeresen vettük az első akadályokat, és ez a kevésbé intenzív hónap lehetőséget is adhat arra, hogy az igazi őszt kiélvezve kicsit összekapjuk magunkat.

Az igaz, hogy az ősz októberben általában már hűvösebb és csapadékosabb, de még mindig lehet alkalmat találni a nagy erdei sétákra. Élvezzük hát ki ezt a lassabb tempót, csellengjünk a szabadban egyedül, kettesben, családostól vagy kutyával. Az őszi dekorációhoz szükséges természetes alapanyagokat (makk, toboz, vadgesztenye stb.) a stresszmentesítő szabadtéri testmozgásunkkal egy füst alatt is összegyűjthetjük.

Aki pedig éppen ezt a nyugalmat nem szereti az októberben, tűzzön ki magának egy-egy célt, amit megvalósíthat! A hónap végén éppen itt lesz a talán legmegosztóbb ünnepelni valónk, a halloween: Már magukat az előkészületeket is rettentő szórakoztatóvá tehetjük, és a vitatott eredettől eltekintve igazi közösséggé is tehetjük az eseményre való készülődést. Az izgalmas és nem mellesleg viccesen ijesztő kellékek barkácsolása, no meg az elmaradhatatlan szellemes ételek elkészítése családi és baráti körben ugyancsak elképzelhető, így októberben sem kell nagy, szeretetteljes közeg nélkül eltelnie a napjainknak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...