2015.08.18. 12:12:40 41457 207

Házi praktikák az igazán helytakarékos ruhatároláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha a helytakarékosság a legfontosabb az otthonunkban, főleg, ha a ruhákról van szó, hiszen - a változatosság jegyében - sokszor a mennyiségre megyünk és nem a minőségre. Aztán ott vannak a nyaralások is, amikor jó lenne a lehető legkisebb helyre a lehető legtöbb mindent bezsúfolni.

Ha Neked is folyamatosan ilyen problémáid akadnak (én rendszeresen küzdök tárolási nehézségekkel), próbáld ki ezeket a módszereket.

Zokni párosítás

Ha kicsi a fiók vagy a bőrönd, tekerd fel a zoknit! Így kipréseled belőle a felesleges levegőt, és nagyon kis helyen is elfér majd. A technika nem túl gyors, de helytakarékosság szempontjából mindenképpen az eddigi legjobb, amit láttunk.

Pólóhajtogatás nyaralásra

A fenti tekerős módszert kipróbálhatod a pólóiddal is, bár szerintünk ettől kitágulhat az anyag. Mindenesetre, ha nem kényes és nem túl gyűrődős – vagy téged nem zavar, ha mégis meggyűrődne, akkor nagyon praktikus és helytakarékos lehet ez a módszer. Minél szorosabban tekered, annál kisebb helyet fog elfoglalni a pólód.

Póló a fiókban

Poló hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comPoló hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

Ha eddig polcokon tároltad a felsőidet és csodálkoztál, hogy a hétvégére mindig egy gyűrött pólókból álló, össze-vissza kupac van a szépen felállogatott stócok helyett (JELEN!), akkor ezt Neked találták ki! Ha szép kicsire összehajtogatod a felsőket, és állítva teszed be a fiókba, sokkal kezelhetőbb lesz a helyzet.

Ha most tervezitek a szekrényválasztást, érdemes a ruhás szekrény polcait fiókokra cserélni.

Bugyi

Bugyi hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comBugyi hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A bugyikkal tégy ugyanúgy, mint a pólókkal. A fiókod olyan szép rendezett lesz, mint egy irattartó!

Farmer

Farmer hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comFarmer hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A farmernadrág úgy foglalja a legkevesebb helyet, ha négybe hajtod. A levegőt pedig nyomd ki belőle!

Fehérnemű

Fehérnemű hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comFehérnemű hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A szexi fehérneműket is egyszerűen összehajthatod és a saját melltartó részében tárolhatod. Kis helyet foglal, de mégis tudni fogod, hogy melyik csábító szerkó az pontosan.

Pulóver

Pulóver hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comPulóver hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A pulóvert is hajtsd négy részbe, és ez is bekerülhet a fiókba, ha van egy frankó komódod. Az így összehajtott pulcsi sokkal kezelhetőbb, hiszen ha kiveszed a helyéről, nem kell a másik hármat újra hajtogatnod, ami ottmarad.

Melltartó

A melltartókat a fiókban helyezd nagyjából egymásba, állítva, így könnyebben megtalálod azt, amelyikre szükséged van és ebben a helyzetben foglalják a legkisebb helyet.

Cikkajánló: 5 szokás, amivel tönkre teszed a ruháidat

Gumis lepedő

Mindenki mumusa, de nem aggódj, erre is van egy profi házi praktika!

Ha a gumis lepedő összehajtogatása okoz problémát, kattints ide, és nézd meg ezt a praktikus videót.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én kedvet kaptam hozzá, hogy az összes ruhánkat újra hajtogassam és átrendezzem a szekrényt! :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Öregedni jó! – 3+1 ok, amiért ne keseregj, ha egyre több a gyertya a tortádon!

Az öregedés természetes folyamat, amely minden ember életében bekövetkezik, és bár sokan félnek tőle, valójában számos előnyt is tartogat. Az idő múlásával szerzett tapasztalatok és bölcsesség hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, miközben egészségünk megőrzése érdekében is egyre tudatosabbá válunk.

Romantikus könyvajánlók olvasós-lazulós hétvégékre

Az Időkép.hu előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az eddig tapasztalt csúcshőmérsékletek feljebb kúsznak; ami miatt sokan arra érezhetnek késztetést, hogy árnyékos, hűvös helyre húzódva, a kezükben egy frissítő itallal és egy remek könyvvel töltsék a hétvégét. Amennyiben te is ezt tervezed, úgy akár az alábbi romantikus könyvajánlatok közül is kiválaszthatod a számodra szimpatikusnak tűnő olvasmányt.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.