2015.08.18. 12:12:40 40519 206

Házi praktikák az igazán helytakarékos ruhatároláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha a helytakarékosság a legfontosabb az otthonunkban, főleg, ha a ruhákról van szó, hiszen - a változatosság jegyében - sokszor a mennyiségre megyünk és nem a minőségre. Aztán ott vannak a nyaralások is, amikor jó lenne a lehető legkisebb helyre a lehető legtöbb mindent bezsúfolni.

Ha Neked is folyamatosan ilyen problémáid akadnak (én rendszeresen küzdök tárolási nehézségekkel), próbáld ki ezeket a módszereket.

Zokni párosítás

Ha kicsi a fiók vagy a bőrönd, tekerd fel a zoknit! Így kipréseled belőle a felesleges levegőt, és nagyon kis helyen is elfér majd. A technika nem túl gyors, de helytakarékosság szempontjából mindenképpen az eddigi legjobb, amit láttunk.

Pólóhajtogatás nyaralásra

A fenti tekerős módszert kipróbálhatod a pólóiddal is, bár szerintünk ettől kitágulhat az anyag. Mindenesetre, ha nem kényes és nem túl gyűrődős – vagy téged nem zavar, ha mégis meggyűrődne, akkor nagyon praktikus és helytakarékos lehet ez a módszer. Minél szorosabban tekered, annál kisebb helyet fog elfoglalni a pólód.

Póló a fiókban

Poló hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comPoló hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

Ha eddig polcokon tároltad a felsőidet és csodálkoztál, hogy a hétvégére mindig egy gyűrött pólókból álló, össze-vissza kupac van a szépen felállogatott stócok helyett (JELEN!), akkor ezt Neked találták ki! Ha szép kicsire összehajtogatod a felsőket, és állítva teszed be a fiókba, sokkal kezelhetőbb lesz a helyzet.

Ha most tervezitek a szekrényválasztást, érdemes a ruhás szekrény polcait fiókokra cserélni.

Bugyi

Bugyi hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comBugyi hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A bugyikkal tégy ugyanúgy, mint a pólókkal. A fiókod olyan szép rendezett lesz, mint egy irattartó!

Farmer

Farmer hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comFarmer hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A farmernadrág úgy foglalja a legkevesebb helyet, ha négybe hajtod. A levegőt pedig nyomd ki belőle!

Fehérnemű

Fehérnemű hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comFehérnemű hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A szexi fehérneműket is egyszerűen összehajthatod és a saját melltartó részében tárolhatod. Kis helyet foglal, de mégis tudni fogod, hogy melyik csábító szerkó az pontosan.

Pulóver

Pulóver hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.comPulóver hajtogatás | Fotó: goodhousekeeping.com

A pulóvert is hajtsd négy részbe, és ez is bekerülhet a fiókba, ha van egy frankó komódod. Az így összehajtott pulcsi sokkal kezelhetőbb, hiszen ha kiveszed a helyéről, nem kell a másik hármat újra hajtogatnod, ami ottmarad.

Melltartó

A melltartókat a fiókban helyezd nagyjából egymásba, állítva, így könnyebben megtalálod azt, amelyikre szükséged van és ebben a helyzetben foglalják a legkisebb helyet.

Cikkajánló: 5 szokás, amivel tönkre teszed a ruháidat

Gumis lepedő

Mindenki mumusa, de nem aggódj, erre is van egy profi házi praktika!

Ha a gumis lepedő összehajtogatása okoz problémát, kattints ide, és nézd meg ezt a praktikus videót.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én kedvet kaptam hozzá, hogy az összes ruhánkat újra hajtogassam és átrendezzem a szekrényt! :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...