2022.03.06. 13:59:46 7575 274

Házi csodaszerekkel a ráncok ellen – 2+1 egyszerű tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a ráncok gyarapodása arcunkon, nyakunkon természetes folyamat, nehezen barátkozunk meg velük. Sokan annyira nem bírják ezt a változást, hogy különböző szépészeti beavatkozásokat is bevállalnak, hogy legalább így megpróbálják lassítani az időt.

Ráncok az arcon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ráncok az arcon

A végeredmény persze nem mindig a legjobb, sőt! Nem egy elrettentő példát láttunk már hírességekről, akik a természetes öregedés, a kisebb-nagyobb ráncok helyett a szétbotoxolt, eltorzult viaszarcot választották. Hát, ízlés dolga. Egy biztos: az időt megállítani nem tudjuk. Ám vannak olyan, természetes módszerek, melyekkel dolgozhatunk a ráncok ellen. Íme, néhány házi csodaszer.

Mindennek az alfája és az ómegája

A megfelelő folyadékbevitel fontos télen, fontos nyáron, fontos belső szerveinknek és rendkívül fontos bőrünknek, hogy minél tovább megőrizze rugalmasságát.

Nem csak gombóc formájában „hatásos”

Kisebb ráncok ellen igazi csodaszer lehet egy túróból készült arcpakolás! Hűsíti az arc bőrét, segíti a sejtek megújulását, támogatja a bőr természetes védőrétegét, emellett gyulladáscsökkentő hatása sem utolsó.

Kisebb ráncok a szem körül? Ez segíthet!

Az úgynevezett nevetőráncok még kevésbé bosszantóak, ám van, akit ezek is zavarnak. Az aloe vera növény áldásos hatását ilyenkor is segítségül hívhatjuk. Nedvességgel tölti fel a bőrt, ezáltal segít megakadályozni a további, és csökkenteni a már meglévő ráncokat. Gyulladáscsökkentő hatását pedig szintén értékelni fogja a bőrünk.

Bosszantó barázdák a homlokon és a száj körül? Olajozd meg a „gépezetet”!

A ricinusolaj csodákra képes a fentebb írt területeken, hiszen helyrebillenti a bőr folyadékháztartását és ösztönzi annak kollagén termelését. Masszázzsal kombinálva felpezsdülhet a megfáradt bőr vérkeringése és a különböző ásványi anyagok is gyorsabban jutnak el a megfelelő helyre a problémás területeken.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.