2022.10.27. 09:30:00 6324 251

Házastárs helyett élettárs: Tényleg jobb így a pároknak?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felmerülhet bennünk a kérdés: vajon a párkapcsolatban élni jobban működő szövetség, mint a házasság? A mai társadalomban sok minden adhat okot aggodalomra, így egyre több az olyan pár, akik nem tartják feltétlenül fontosnak a papírt a közös élethez.

Élettársak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Élettársak

Egyes emberek és partnereik úgy érzik, hogy jól érzik magukat, és nem akarnak jogi értelemben biztosított elköteleződést, míg mások könnyebben elszakadnak egymástól, miután túl sokáig élnek együtt rendezett keretek nélkül.

Mi lehet abbéli döntésük alapja annak, amikor két személy együtt él, de nem házasodik össze? Az élettársi kapcsolat létjogosultságát jelentős hazai és gazdasági körülmények, a nagyobb szabadság iránti vágy, valamint megosztott romantikus vagy szexuális érdeklődés is fenntarthatja.

A házasság előnyei az együttéléshez képest:

  • A házasság stabilitást és biztonságot ad egy kapcsolatnak.
  • A házaspárok gyakran erősebb szociális hálóval rendelkeznek, mint az élettársi kapcsolatban élők.
  • A házaspárok általában stabilabb anyagi körülmények között élnek, a jogi kötelék nélkül élőknél.
  • A házasok általában egészségesebben és boldogabban élnek, mint azok, akik úgy döntenek, hogy élettársi kapcsolatban maradnak.

Az életminőséget tekintve azonban nincs sok különbség a két életmód között. Aki hosszabb együttélés után mégiscsak a házasságot fontolgatja, annak javasolt a jelenlegi kapcsolatának állapotát újraértékelni és átgondolni azt, hogy melyik életstílus előnyösebb a pár tagjai számára - csak ezután tudunk ésszerű döntést hozni. Ne felejtsük el mérlegelni azt sem, hogy jogi értelemben hiába vannak hasonló jogai az élettársaknak, de lényeges különbségek vannak a házastársak jogaihoz képest.

A házasság intézményét nem hiába tekintették eredetileg egy egész életre szóló elkötelezettségnek, és nem is csoda, hogy milyen lassacskán vált elfogadottá egy rövidebb ideig tartó együttélési időszak, amit csak a házasság előtti „próbaidőszaknak” fogadtak el. Ehhez képest egyre gyakoribb, hogy a hosszú évtizedekig együtt élő párok a házasság gondolata nélkül élnek (bejegyzett) élettársi kapcsolatban.

Forrás:www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...