2024.02.11. 15:34:49 6264 222

Házasság hete - Különleges tárlatvezetések és workshopok a Magyar Nemzeti Múzeumban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Magyar Menyasszony című állandó kiállításon többek között kurátori, valamint zenével és szerelmi költészettel egybekötött tárlatvezetéssel, bútorfestő és ékszerkészítő workshopokkal várják az érdeklődőket a Házasság hetén, február 12. és 18. között.

Házasság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házasság

A magyarországi házasságkötések, mátkaságok és szerelmek történetéből és emlékeiből a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt Magyar Menyasszony című nagyszabású tárlat az elmúlt 500 év házassági történetein vezeti keresztül az érdeklődőt a 16. századtól kezdve napjainkig, középpontba állítva a nők társadalmi szerepének alakulását.

A tematikus tárlatvezetéseken a látogatók megismerhetik, hogy az esküvőt és az azt megelőző udvarlási, párválasztási rituálékat milyen motívumok és jelképek tették még színesebbé és izgalmasabbá.

A programok között február 14-én Simonovics Ildikó, a Magyar Menyasszony kiállítás ötletgazdája és kurátora tart tárlatvezetést, továbbá lesz angol nyelvű valamint zenével és szerelmi költészettel egybekötött tárlatvezetés is.

Február 17-én kedvezményes jeggyel látogatható a kiállítás, amelyen egyebek mellett bútorfestő workshop, ékszerkészítő foglalkozás, népi táncház, esküvői tánckurzus és családi tárlatvezetés is várja a látogatókat 10 és 18 óra között.

Magyarországon 2008 óta rendezik meg a Házasság hete elnevezésű eseménysorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...