2018.04.08. 13:39:39 12022 290

Hát ez a nap is elérkezett! – „Baba” a fodrászszalonban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte hihetetlen, milyen gyorsan is megy az idő! És amit én sem hittem el, míg nem volt gyerekem, pedig tényleg van benne valami, az az, hogy akiknek már van gyerkőce, az érzékeli csak igazán az idő múlását. Hol van már az a szinte kopasz, folyton szuszogó kis apróság, aki nemrég volt a Fiatalember?

Gyerek fodrásznál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek fodrásznál

Apropó, kopaszság és az idő múlása! Alig hiszem el, de a Nagyfiamnál is elérkezett az első igazi fodrászat ideje! Ugyan az elejéből már néhány tincset, illetve centimétert kellett vágatnunk, de most, hogy itt a tavasz, és a jó idő, illene valami igazán vagány és praktikus frizurát rittyenteni neki! Így foglaltunk egy időpontot a fodrásznál!:-)

Gyerekpara vagy anyapara?

Nagy kérdés, hogy az első hajvágás, illetve az első „fodrászkodás” kinek nagyobb „para”? Anyának vagy a gyerkőcnek? Az biztos, hogy a gyermek – kellő felkészítés nélkül, vagy még akár az mellett is – némi riadalommal néz végig a fenyegetően csattogó, berregő eszközökön, meg egyáltalán a helyzeten. Hogy az ő „testéből” egy darabkát levágjanak? Hát azt már nem!

Szóval, igazán jól jön néhány tipp, ami enyhítheti, vagy meg is akadályozhatja a fodrászüzletben kitörni készülő „vihart”!:-)

Mikor érdemes kezdeni?

A hosszabb hajjal született babák esetében 8-9, míg a kevés „sörénnyel” világra jött apróságok esetében 10-12 hónapos korra nő meg akkorára a haj, hogy esetleg zavaró lehet, a szemükbe lóghat. Lányoknál általában előbb, 1 éves koruk körül jön el az igazítás első pillanata, habár náluk egy csat vagy hajgumi segítségével (persze, csak ha már túlvannak a „mindent megrágós” korszakon) egy ideig még orvosolható a probléma. Ha mégis a vágás mellett döntünk, az olló lesz erre a legmegfelelőbb. Fiúknál valamivel az első szülinapjuk után jön el a nagy pillanat. Azoknál a legényeknél, akiknél hátul már hosszabb, oldalt viszont még rövidebb, pihésebb a hajuk, inkább hajnyírót használjunk, hogy mindenhol egyformán erősödjenek a szálak.

Hajrá, Anyukák!:-)

Az ügyesebb (vagy bátrabb) anyukák akár otthon saját maguk is igazíthatnak a gyerkőc séróján, fürdés közben, vagy az etetőszékbe, kis székbe, lehetőség szerint a tükör elé ültetve, vagy apuka, lelkes nagymama, nagybácsi, nagynéni ölébe „telepítve” az apróságot a művelet idejére. Fontos, hogy határozottak legyünk az ollót, hajnyírót a kezünkbe véve, és vágás közben is, úgy a gyermek is nyugodtabban tűri a procedúrát, hiszen kis antennáival nem érzékeli a mi bizonytalanságunkat.

Ami még a hajnyírónál fontos lehet!

Olyan gépet válasszunk, ami nem húzza a kicsi haját, nehogy ez szegje kedvét a későbbi hajszobrászkodástól. Ha a hosszabb tincseken szeretnénk hajnyíróval kurtítani, először mindenképpen ollóval vágjunk belőle, hogy utána könnyebb legyen a nyíróval végigmenni rajt!

Ami még fontos!

Ha önjelölt gyerekfodrászokként működünk otthon, egy jó nagy adag türelemre is szükségünk lesz! Meglehet, csak apránként rövidülnek majd a tincsek, részletekben sikerül először a hajvágás. De előtte mindenképpen érdemes megmutatni a kicsinek, mi fog történni, milyen eszközökkel történik majd a hajvágás! Sőt, akár el is játszhatjátok a műveletet, játékollóval, természetesen!

Ha meglátogatnánk egy fodrászszalont!

Ha úgy döntünk, a gyerkőc elég érett ahhoz, hogy fodrászhoz menjünk vele, vagy mi nem bírnánk otthon a tincsekkel, nézzünk jól körül az üzletek között! (Szakértők szerint ez olyan 2-3 éves kor között következik be, de van, akinél elhúzható 4 éves koráig, míg mások már alig egy évesen (khm…jelen) fodrászhoz viszik a kicsit, mert otthon inkább nem állnak neki a zavaró tincsek eltávolításának).

Ami fontos lehet:

  • Ha van rá lehetőség, válasszunk olyan üzletet, ami kifejezetten gyerekekre lett tervezve. Az ilyen gyerekbarát fodrászatokban már nem székekbe, hanem autónak, űrhajónak, egyéb cukiságnak álcázott, magasított ülőalkalmatosságba teszik a piciket hajnyírás közben. És természetesen, játékok minden mennyisége várja őket! No, és naná, hogy a háttérben nem valami kellemes zene, hanem egy frankó kis mese szól!:-)

  • Ha nincs ilyen a környéketeken, mindenképpen ismerős fodrászatba vidd, akikkel Te is jó kapcsolatban vagy, és tudod, hogy jól bánnak a gyerkőcökkel! Semmiképpen ne most próbálj vagy próbáljatok ki egy új szalont!

  • Ha lehet, egy „normál” szalonban is magasított székbe kerüljön, vagy ha ez nem megoldható, üljön az öledben a kicsi!

  • A fodrászkodás előtti napokban látogassatok el a kiválasztott üzletbe a gyerkőccel, nézzetek körül, hogy kicsit barátkozhasson a környezettel!

  • Ami nagyon lényeges, hogy úgy válasszatok időpontot, hogy ne kialvatlanul, éhesen, fáradtan kelljen a fodrászhoz mennie a kicsinek! Enélkül elég valószínű, hogy kudarcra van ítélve a dolog!

  • Kérd meg a fodrászt, hogy a művelet előtt mutassa meg az eszközöket, amivel a hajvágást végzi. Így az apróság talán könnyebben megbarátkozik a helyzettel, személyzettel is.

  • Azt mindenképpen tisztázzátok előre a mesterrel, hogy kértek-e hajmosást a kicsinek, vagy nem? Nem biztos, hogy elsőre jó ötlet, ha ott mossátok a haját is, hiszen van olyan gyermek, aki otthon sem nagyon bírja ezt a műveletet (például nálunk is van itthon egy ilyen kisfiú:-)), nem kellene az üzletben is ezzel sokkolni.

  • Nem rossz ötlet, ha egy napra esik akár anya, akár apa hajvágása a kicsiével. Így látja, hogy egyáltalán nem veszélyes ez a művelet, hiszen Apának, Anyának sem fájt.

  • Amivel mindenképpen készülj, az a kedvenc játéka, játékai, és ha már mesét is nézhet, telefonon állítsd be a kedvenc meséjét! Ezzel hosszabb időre is lekötheted a figyelmét. De van, akinél az is beválik, ha művelet közben nézheti magát a tükörben!:-)

Amiről SEMMIKÉPPEN ne feledkezz meg!

Ha végeztetek, mindenképpen dicsérd meg a gyerkőcöt, hogy milyen ügyesen viselkedett! És persze, az új frizuráról se feledkezz meg! Mondd el neki, milyen jól áll neki az új „séró”! Hiszen Őt a legjobban úgyis a Te véleményed érdekli majd!:-)

Hogy legyen miből ihletet meríteni, hamarosan mutatunk néhány frizuraötletet kisfiúknak és kislányoknak!

Forrás: kismamablog.hu, bien.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...