2017.03.08. 14:42:00 14531 349

Hasznos női applikációk okostelefonra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennapjaink szerves részét képezik az „okos” eszközök, amiket a Z-generáció játszi könnyedséggel kezel. De miért maradnánk ki a technika által nyújtotta előnyökből mi, akik kicsit korábban születtünk?

Nő okostelefonnal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nő okostelefonnal

Néhány jópofa, hasznos és nem mellesleg ingyenes applikációt gyűjtöttem most össze magunknak.

Divatőrülteknek

My dressing – Penderie & Mode

Ez egy színtiszta csajos alkalmazás, aminek használatával digitalizáljuk a gardróbunk ruhadarabjait. Nem kell mást tennünk, mint letölteni az applikációt, és elővenni a szekrényekből a ruháinkat. Csak fotózd le a ruhákat a vállfádra téve, majd a ruhadarabok körvonalát követve végig kell húzni a mutatóujjadat a képen, hogy kivághasd. Az így digitalizált ruháidat mappákba rendezheted, és kész szetteket kreálhatsz különböző alkalmakra. Hasonló app még a Closet space is.

Családanyáknak

Cozi Family Organizer

Ezzel az alkalmazással az egész családod életét menedzselheted. Készíts csak el a közös naptáratokat, amiben a napi teendőiteket rögzíthetitek. Továbbá az app alkalmas bevásárló lista és heti menü készítésére is. Amennyiben elfelejteted, ma milyen különórára és mikor is kell vinni a gyereke a mobiltelefonodon könnyedén megnézheted.

iFood Assistant

Az iFood Assistant révén több mint 7000 receptet érhetsz el, illetve itt szintén vezethetsz bevásárló listát. Mindig meg tudsz majd újulni, mint konyhatündér, ebben a recepteknél található elkészítési videók is segítségedre lesznek.

Üzletasszonyoknak

Microsoft OneDrive

Menet közben lenne szükséged az otthoni számítógépeden található fontos dokumentumra? Pont az nem érhető el számodra, ami éppen nélkülözhetetlen lenne a munkádhoz? Ez a program éppen az ilyen esetekben nyújt segítséget. Fel tudsz tölteni és elérhetsz a számítógépedről azon szereplő fotókat, dokumentumokat, táblázatokat, majd utána bárhol meg tudod őket nyitni a telefonodon, ha van internetelérés. 

Minden nőnek

Period Tracker

Ciklus- és peteérés-követő app, családtervezésnél is kiváló. Ha rögzíted benne a szükséges kezdő információkat, megtudhatod, melyik napokon nagyobb a valószínűsége a terhességnek, illetve melyik napok biztonságosak, ha nem szeretnél állapotos lenni. Bármit fel tudsz jegyezni magadról; többek között a ciklusodat – a menstruáció előtt pár nappal az applikáció emlékeztetőt küld, a menzesz előtti és alatti tüneteket, az együttléteiket, a súlyodat. Mintha a titkos naplód lenne, ami jelszóval védhető.

SmartCity Budapest Transport

Téged is szekálnak környezeted férfitagjai a „nők nem tudnak tájékozódni” közhellyel? Hogy ki tudj fogni rajtuk, telepítsd ezt a magyar fejlesztésű Offline menetrend megjelenítő és útvonaltervező alkalmazást. Az alkalmazás nagy előnye, hogy nem csak egy térképet kapsz, ha letöltöd a programot, hanem meg is tudhatod, hogy a BKK vonalait használva, hogyan lehet eljutni az adott címre a legegyszerűbben. A kedvenc úti céljaid elmentésével az alkalmazás automatikusan meg tudja neked tervezni, hogy hogyan juthatsz arra a tetszőleges helyre. Az applikáció hátránya, hogy csak Budapest viszonylatban tartalmaz információkat.

Sok-sok további hasznos alkalmazást találhatsz még pl. fitnesz és szórakozás kategóriákban is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.