2017.10.12. 14:51:08 11654 359

Hasznos információk a cukor természetes helyettesítéséről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyes kutatások szerint tízszer annyi cukrot fogyasztunk el, mint amennyi a szervet számára szükséges lenne. A túlfogyasztásnak számos, az egész anyagcserére kiterjedő mellékhatása alakulhat ki!

Akácméz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akácméz

Éppen ezért ajánlott lenne a cukrot (cukorrépa, cukornád) más, édesítő hatású és legfőképpen természetes anyagokkal helyettesíteni, de ezekből is célszerű lenne sokkal kevesebbet bevinni a szervezetünkbe! Segítségként csokorba gyűjtöttük neked azokat, amiket többnyire akkor célszerű fogyasztanod, amikor nem fogyókúrázol:

Juharszirup

Aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz bőséggel. Vigyázz arra, hogy adalékanyagoktól mentes variációt vásárolj!

Kókuszvirág cukor

A melaszos barna nádcukorhoz hasonlító ízű cukor a kókuszpálma virágából készül. Vigyázat! Csupán árnyalatnyival jobb, mint a répacukor.

Méz

Csak mértékkel, mert hizlal! Cserébe rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Ha hiszed, ha nem, ebből a szempontból a vegyes virágméz mégiscsak hasznosabb szervezetünk számára, mint az akácméz.

A hazánkban még kevésbé ismert, a gyümölcs minden hasznos tulajdonságával felruházott avokádómézet is érdemes kipróbálni, érdekes sötét színe van és kávéban is isteni!

Szőlőcukor

Az elnevezéssel ellentétben nemcsak a szőlő gyümölcséből nyerhető ki, hanem más gyümölcsből vagy mézből, de akár kukoricakeményítőből is kivonható. A vércukorszintet gyorsan növeli meg, amely lecsökkenése után hirtelen éhségérzet következik be.

Cukoralkoholok

A cukorbetegeknek szintén sokszor ajánlottakat, mint például a xilitet (nyírfacukor) is jobb mértékkel fogyasztani, mivel nagy dózisban haspuffadást és emésztési zavarokat okozhatnak. Kivétel ezek közül az eritrit, mivel a bélrendszer felső szakaszából a véráramba kerül. Candida- és szájfertőzések fennállásakor ezeket a cukoralkoholokat a legajánlatosabb fogyasztani!

Jázminpakóca

Most biztosan azon gondolkodsz, mi a csuda lehet ez? Pedig nem más, mint a Stevia, ami az igazi aduász a témában! Ez a legédesebb alternatíva, ráadásul kalóriamentes, így nem is hizlal és a fogakat sem roncsolja. Cukorbetegség és candida mellett is fogyasztható.

Tipp: Édesítőszer választásakor ne csak annak saját glikémiás indexét vedd figyelembe, a vele együtt fogyasztandó ételek vércukorszint-emelő hatása is legyen mérvadó!

Forrás: egeszsegpraktikak.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...