2017.10.12. 14:51:08 11674 359

Hasznos információk a cukor természetes helyettesítéséről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyes kutatások szerint tízszer annyi cukrot fogyasztunk el, mint amennyi a szervet számára szükséges lenne. A túlfogyasztásnak számos, az egész anyagcserére kiterjedő mellékhatása alakulhat ki!

Akácméz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akácméz

Éppen ezért ajánlott lenne a cukrot (cukorrépa, cukornád) más, édesítő hatású és legfőképpen természetes anyagokkal helyettesíteni, de ezekből is célszerű lenne sokkal kevesebbet bevinni a szervezetünkbe! Segítségként csokorba gyűjtöttük neked azokat, amiket többnyire akkor célszerű fogyasztanod, amikor nem fogyókúrázol:

Juharszirup

Aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz bőséggel. Vigyázz arra, hogy adalékanyagoktól mentes variációt vásárolj!

Kókuszvirág cukor

A melaszos barna nádcukorhoz hasonlító ízű cukor a kókuszpálma virágából készül. Vigyázat! Csupán árnyalatnyival jobb, mint a répacukor.

Méz

Csak mértékkel, mert hizlal! Cserébe rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Ha hiszed, ha nem, ebből a szempontból a vegyes virágméz mégiscsak hasznosabb szervezetünk számára, mint az akácméz.

A hazánkban még kevésbé ismert, a gyümölcs minden hasznos tulajdonságával felruházott avokádómézet is érdemes kipróbálni, érdekes sötét színe van és kávéban is isteni!

Szőlőcukor

Az elnevezéssel ellentétben nemcsak a szőlő gyümölcséből nyerhető ki, hanem más gyümölcsből vagy mézből, de akár kukoricakeményítőből is kivonható. A vércukorszintet gyorsan növeli meg, amely lecsökkenése után hirtelen éhségérzet következik be.

Cukoralkoholok

A cukorbetegeknek szintén sokszor ajánlottakat, mint például a xilitet (nyírfacukor) is jobb mértékkel fogyasztani, mivel nagy dózisban haspuffadást és emésztési zavarokat okozhatnak. Kivétel ezek közül az eritrit, mivel a bélrendszer felső szakaszából a véráramba kerül. Candida- és szájfertőzések fennállásakor ezeket a cukoralkoholokat a legajánlatosabb fogyasztani!

Jázminpakóca

Most biztosan azon gondolkodsz, mi a csuda lehet ez? Pedig nem más, mint a Stevia, ami az igazi aduász a témában! Ez a legédesebb alternatíva, ráadásul kalóriamentes, így nem is hizlal és a fogakat sem roncsolja. Cukorbetegség és candida mellett is fogyasztható.

Tipp: Édesítőszer választásakor ne csak annak saját glikémiás indexét vedd figyelembe, a vele együtt fogyasztandó ételek vércukorszint-emelő hatása is legyen mérvadó!

Forrás: egeszsegpraktikak.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?