2020.11.19. 13:42:03 7620 181

Használd a kerted - ősszel is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári jó idővel a kertben töltött idő is elrepült, de miért ne hozhatnánk vissza? Mostanában sok időt töltünk otthon, hát mozduljunk ki a közvetlen környezetünkbe: a kertbe!

Tábortűz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tábortűz

Bent már unalmas? Vagy a közeli családtagokkal inkább kint töltenéd az időt a vírusveszély miatt? Attól, hogy eljárni most nem nagyon szokás, még lehet jó a program!

x#Csináljatok egyszerűen lengőtekét Nincs hozzá másra szükség, mint egy felfüggesztett golyóra, és kilenc darab félig töltött ásványvizes üvegre. Aztán már indulhat is a játék! Hogyha nincs kedvünk a felfüggesztéssel bajlódni, játszhatunk sima tekét is, de ez valamivel helyigényesebb a gurítás miatt és persze az is fontos, hogy a „pálya” viszonylag egyenes felszínű legyen.

Gyújtsatok tábortüzet!

Idézzétek fel a legjobb tábortüzes emlékeiteket és a dalokat, amik a gyermekkorotokban szóltak a tűz mellett. Lehet romantikázni, nosztalgiázni, a tűz mellett ezek a dolgok egy kicsit maguktól is jönnek. Ha a tábortűz mellett aktívabban töltenétek az időt, süssetek szalonnát vagy melegítsetek pillecukrot, esetleg főzzetek puncsot vagy forraltbort bográcsban! Tűz mellett a késő esti órákban sem fázik meg az ember, így hosszan szólhat a beszélgetés, mulatozás, szűk családi körben.

Sportoljatok!

Ha gyerekek is vannak otthon, különösen figyelnünk kell arra, hogy elegendő időt töltsenek a szabadban és minden napra jusson némi testmozgás. Az iskolai tornagyakorlatok nagy részét kint is biztonsággal el lehet végezni, de egy kis labdázás, kidobózás, ugrálókötelezés is segít levezetni a fölösleges energiákat és átmozgatni a testet. A hideg ne legyen akadály: megfelelő öltözettel, figyelve a kint töltött idő hosszára, nem lehet gond. Azonban, ha kimelegedtünk, ne kint hűtsük le magunkat! A kert pompás helyszíne lehet a jógának is. Gereblyézzünk össze a szükséges méretű helyen, terítsünk ki egy erősebb nejlont vagy régi szőnyeget és erre fektessük a jógamatracot.

Egyedül is jó a kertben!

Öltözz fel alaposan, vegyél magadhoz egy széket, egy kis asztalt, egy jó könyvet, és ülj ki a legnaposabb helyre olvasgatni. Vastag pléddel, forró teával még kellemesebb az élmény és előfordulhat, hogy egy-egy oldal között azon kapod magad, hogy a közvetlen élővilágod szemlélve sétálgatsz a gondolataidban!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...