2014.11.30. 15:38:27 18101 379

Hangolódj a karácsonyra könyvekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kifejezetten hideg, fagyos időjárást csak az a tudat feledteti velünk, hogy hamarosan itt a karácsony. Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, és szépen lassan otthonunk mellett szívünket is ünnepi díszbe öltöztetjük. Karácsonyi dalokat hallgatunk, recepteket gyűjtünk, hogy idén is valami különlegessel lepjük meg szeretteinket. Szemünket pedig csodás karácsonyi olvasmányokkal kényeztetjük.

Könyv és meleg tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyv és meleg tea

Ne hagyd, hogy a kinti komor időjárás kedvedet szegje. Dacolj a faggyal, hóval, sétálj kint nagyokat, ha hazaértél, szakíts időt a szellemi feltöltődésre, a karácsonyra való ráhangolódásra. Burkolózz be egy pihe-puha plédbe, készíts magad mellé egy kis forralt bort, forró csokit vagy kakaót és válogass az általunk ajánlott könyvek közül. Olvasás közben pedig hangolódj! :)

Charles Dickens: Karácsonyi ének

A múlt, a jelen és a jövő „szellemében”, a már érett, kiforrott Dickens tollából született a mű még 1843-ban, de kevés karácsony múlik el nélküle napjainkban is. Félelmetes, ugyanakkor izgalmas kísértethistória, melyben a karácsony és valószínűleg embergyűlölő, szőrösszívű Scrooge úr ünnepi álmának köszönhetően válik jobb emberré. Segítségével talán újra megtanulhatunk hinni a (karácsonyi) csodákban.

Hans Christian Andersen: Téli mesék

Három szívbemarkoló történet, három mese gyerekeknek…és felnőtteknek egyaránt. Andersen meséinek középpontjában az alapvető emberi értékekbe vetett hit áll. Nincs itt sem másként, bármelyik történet (A fenyőfa, A Hókirálynő, A kis gyufaáruslány) lehet szórakoztató és tanulságos egyaránt.

Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz Karácsonyra

Olykor nem csak nekünk, nőknek van szükségünk egy csésze vigaszra, ahogy a könyv egy másik, hasonló kötetének címe is szól. Néha a férfinak, férjnek, gyereknek, sőt, az egész családnak jól esik egy szívet melengető történet, egy kis ráhangolódás az ünnepre. A kötetben található elbeszélések éppen ezt a célt szolgálják. Dickens szellemei után a hétköznapok hőseinek köszönhetően újra elhihetjük: valóban vannak még csodák. Legyen szó a jelnyelvet beszélő Mikulásról, az idejét, energiáját nem sajnáló édesapáról, a szorgalmas, édesapjukat megajándékozni vágyó gyerekekről. Kedves emberek, édes történetek - mi kell még a hangolódáshoz?

Allan Pease, Barbara Pease: Karácsonyi fegyverszünet

Ha Karácsony, akkor az áhítaton, szereteten, békén, boldogságon túl jön a rohanás, a túlterheltség, az „Azt sem tudom, hol áll a fejem!”, „Jajj, Anyukának még nem vettünk semmit”, „Mit főzzek?”, „Jajj, miért nem segítesz!”, „Megmondtam, hogy a másik fát vegyük meg!”, „Már megint ez van!”. No, és csúcsdíszként a „Miért nem ellenőrizted le az égősort?” szemrehányó, ám mély fájdalommal teli kérdése. Az ünnepek okozta stressz, kapcsolatban, házasságban keletkezett konfliktusok békés megoldásához ad tanácsot ez a könyv. Hogy a „Boldog Karácsonyt” ne csak üres frázis, hanem valóban megélt, édes emlékek alapja lehessen.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...