2021.12.19. 15:28:25 8080 292

Hajmosás és ami mögötte van – Valós és kevésbé valós állítások a hajmosásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha macera, viszont ha a fodrász csinálja, el tudnánk viselni akár naponta. Naná, hogy a hajmosásról van szó. Mint minden más egyszerű „szépészeti beavatkozást”, úgy a hajmosást is övezik kételyek, biztos és kevésbé biztos állítások. Figyelj csak!

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Meg fogsz lepődni, mely állítások valósulnak majd igaznak a hajmosással kapcsolatban!

Mégsem a legjobb megoldás

Töredező hajvég, amin egy speciális sampon majd segít! De jó is lenne! Ugyan valamennyit javít a hajad állapotán, ám a már sérült hajvégeket csak az olló teszi rendbe. Vagyis, le kell vágni.

Öblítéshez legjobb a hideg víz

Bármennyire borzongató, hajmosás után a sampon, balzsam kiöblítéséhez jobb a hűvösebb víz. A hideg víz valóban lezárja a haj külső rétegét, így a fény jobban visszaverődik majd rajt, tényleg szebben csillog. Emellett a hideg víz a fejbőr vérkeringését is felpezsdíti.

Mosáshoz is elég a langyos víz

Bizony, ha túl forró vizet használunk hajmosáshoz, az sem hajszálainknak, sem fejbőrünknek nem tesz jót. Töredezetté teheti a hajat, a fejbőrt pedig kiszáríthatja, irritálhatja.

Ne mosd naponta a hajad, mert előbb zsírosodik!

Szinte az első intés, amit megtanulunk a hajunkkal kapcsolatban. Pedig nem sok a valóságalapja, hiszen a fejbőr zsírosodása hormonális okokkal függ össze, nem pedig azzal, milyen gyakran mossuk.

Csak óvatosan a hajkefével, ha még nedves a hajad!

Még a fodrászomtól hallottam, hogy nedves hajat nem fésülünk, úgyhogy ez nagyon is igaz állítás. Legalábbis a túl sűrű fésűt, kefét hanyagoljuk, hiszen ilyenkor a haj sérülékenyebb. Ha már nagyon „fésülködhetnékünk” van, használjunk ritka fogú, sörtéjű fésűt, hajkefét.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...