2021.12.19. 15:28:25 8092 292

Hajmosás és ami mögötte van – Valós és kevésbé valós állítások a hajmosásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha macera, viszont ha a fodrász csinálja, el tudnánk viselni akár naponta. Naná, hogy a hajmosásról van szó. Mint minden más egyszerű „szépészeti beavatkozást”, úgy a hajmosást is övezik kételyek, biztos és kevésbé biztos állítások. Figyelj csak!

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Meg fogsz lepődni, mely állítások valósulnak majd igaznak a hajmosással kapcsolatban!

Mégsem a legjobb megoldás

Töredező hajvég, amin egy speciális sampon majd segít! De jó is lenne! Ugyan valamennyit javít a hajad állapotán, ám a már sérült hajvégeket csak az olló teszi rendbe. Vagyis, le kell vágni.

Öblítéshez legjobb a hideg víz

Bármennyire borzongató, hajmosás után a sampon, balzsam kiöblítéséhez jobb a hűvösebb víz. A hideg víz valóban lezárja a haj külső rétegét, így a fény jobban visszaverődik majd rajt, tényleg szebben csillog. Emellett a hideg víz a fejbőr vérkeringését is felpezsdíti.

Mosáshoz is elég a langyos víz

Bizony, ha túl forró vizet használunk hajmosáshoz, az sem hajszálainknak, sem fejbőrünknek nem tesz jót. Töredezetté teheti a hajat, a fejbőrt pedig kiszáríthatja, irritálhatja.

Ne mosd naponta a hajad, mert előbb zsírosodik!

Szinte az első intés, amit megtanulunk a hajunkkal kapcsolatban. Pedig nem sok a valóságalapja, hiszen a fejbőr zsírosodása hormonális okokkal függ össze, nem pedig azzal, milyen gyakran mossuk.

Csak óvatosan a hajkefével, ha még nedves a hajad!

Még a fodrászomtól hallottam, hogy nedves hajat nem fésülünk, úgyhogy ez nagyon is igaz állítás. Legalábbis a túl sűrű fésűt, kefét hanyagoljuk, hiszen ilyenkor a haj sérülékenyebb. Ha már nagyon „fésülködhetnékünk” van, használjunk ritka fogú, sörtéjű fésűt, hajkefét.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.