2023.08.17. 12:45:00 4300 152

Hagyd meg a csíkokat a zebráknak! Le a striával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A női lábak szépségének leggyakoribb megrontói a visszerek, a narancsbőr és a striák. Ezeknek van egy pár közös jellemzője. Az egyik, hogy többnyire genetikai eredetű problémák, amelyek állapota életmódunk minőségétől függően romlik vagy javul, a másik pedig az, hogy teljesen eltüntetni mindegyiket lehetetlenség!

Stria a combon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stria a combon

A striák (elterjedt nevén a terhességi csíkok) olyan - kezdetben lilás-pirosas - csíkok a bőrön, amelyek akkor alakulnak ki, amikor a bőr gyorsan megnyúlik. Általában hízáskor vagy kamaszkorban és várandósság alatt bekövetkező testalkat változás során. Amikor a bőr hirtelen megnyúlik és elveszíti a rugalmasságát, a bőr középső rétege megrepedhet. A striák sajnos olyan hegek, amelyek teljesen sohasem fognak eltűnni, idővel azonban halványabbá válhatnak.

Az egészséges étkezés és a testmozgás segíthet megelőzni a striák nagymértékű megjelenését, mivel ilyen életmód mellett általában meg tudjuk akadályozni a hirtelen testsúlynövekedést és ezáltal a bőr szervezet által lekövethetetlen nyúlását. A megfelelő étrendre váltás sajnos a már meglévő striákra nem lesz túlságosan nagy hatással, de más okokból megéri elhagyni a túl zsíros és túl cukros ételeket, valamint a gyorskajákat.

Módszerek, amelyek segíthetnek a striák megjelenésének enyhítésében:

Hidratálás

A bőr megfelelő hidratálása segíthet megőrizni annak rugalmasságát, ezért különösképpen olyan krémek használata javasolt, amelyek kollagént és hialuronsavat is tartalmaznak az alábbiak mellett.
A-vitamin: Retinol vagy retinoid tartalmú krémek serkenthetik a szervezet saját kollagéntermelését és segíthetnek a bőr megújulásában. Azonban napfényes időszakokban ezekkel a szerekkel elővigyázatosan kell bánni, valamint várandósság alatt inkább kerüljük a használatukat.
A C-vitamin tartalmú krémek ugyancsak jó szolgálatot tehetnek az előbb bemutatott okokból.
Sheavaj vagy kakaóvaj féle természetes olajok szintén hozzájárulhatnak a bőr hidratáltságához és rugalmasságának megőrzéséhez. Fontos megjegyezni, hogy egyedi igényeink szerint a termékek hatékonysága változhat, így iránymutatásét érdemes szakértő segítségét kérni, illetve többféle hatóanyaggal is próbálkozni..

Masszázs

A rendszeres időközönként elvégzett masszázs és gyengéd bőrradírozás segít serkenteni a vérkeringést és fokozhatja a bőr rugalmasságát, amely révén elérhetjük a striák megjelenésének enyhítését. Ilyen típusú, jótékony masszázs például a mélyebb bőrrétegeket is elérő testszöveti masszázs, valamint a cellulit kezelésére kifejlesztett, a vérkeringés fokozására kifejlesztett masszázstechnika is.

Kozmetikai kezelések

A szakértők szerint a leggyorsabb és a leglátványosabb eredményeket bőrmegújító kozmetikai kezelésekkel érhetjük el. A striák elhalványítására lézerterápia vagy mikrodermabrázió is igénybe vehető.

Ne feledjük, hogy a striák megjelenése egy természetes bőrelváltozás, és nagyon sok embert, köztük férfiakat is érint. A testünk és a benne zajló folyamatos változások nagy valószínűséggel felbukkanó velejárói a striák, ezért az önelfogadás és az ezekkel a csíkokkal történő együttélés melletti pozitív testkép kialakítása is szükséges.

Forrás: www.mayoclinic.org, www.webbeteg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.