2016.01.29. 08:36:35 10193 331

Ha tele a pocak - Ezt edd és idd nagy kajálások után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Éppen csak véget értek a nagy kajálós ünnepek, mint a karácsony és a szilveszter, máris itt a farsang. Persze, újév van, és diéta, de megint csak egy vagy két, de lehet, hogy három (vagy négy…) fánkkal ettünk többet, mint kellett volna. Mert végülis egy évben egyszer van ilyen…

Nagy zabálás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagy zabálás

Ám nem biztos, hogy a pocakunk túl jól tolerálja ezeket az „egy évben csak egyszer” kifogásokat, néha elfárad és ilyenkor szüksége van egy kis „belső” támogatásra.

Ha épp te is valamiért egy nagy zabálás utáni napon vagy, a következő fogásokkal megnyugtathatod a leterhelt gyomrodat.

Kortyolgass zöld teát!

Nagy evészetek után még a ránk ragadt kilókkal is képes felvenni a harcot. De ha épp csak a vércukorszintünket szeretnénk rendbe tenni egy-egy lazább nap, este után, arra is tökéletes, hiszen beindítja az anyagcserét. Emellett a zöld tea antioxidánsokban gazdag, csökkenti az Alzheimer-kór, illetve egyéb demencia betegségek, vagy a rák kialakulásának kockázatát.

A mindent tudó banán

Ha a nagy evészet mellé egy kis ivászat is becsúszik, az ember az elveszített vitaminokat, ásványi anyagokat a legjobban gyümölccsel tudja pótolni. Ha a banánt választjuk, olyan fontos anyagokat juttathatunk vissza a szervezetünkbe, mint a kálium, magnézium, amelyek erősítik az idegeket és a szellemi teljesítőképességet. A benne található B6-vitamin a fehérje anyagcserét támogatja. És ami a legjobb, magas gyümölcscukor tartalmának köszönhetően gyors energiát biztosít.

Csoki ellen a legjobb: gyümölcs és joghurt

Ha előző nap, este túlzásba vitted volna a csokoládé vagy valamilyen édesség majszolását, másnap tökéletes ellensúlyozása lehetne ennek egy natúr joghurt. Rengeteg fehérjét és kalciumot tartalmaz, ám emellett igen alacsony a kalóriatartalma. Ha reggelire szeretnéd enni, és kicsit tartalmasabbá tennéd, dobd fel gyümölccsel, müzlivel. Egy kis gyümölcsös joghurt nem csak finom, hanem olyan probiotikumokat tartalmaz, melyek egészségünk szempontjából rendkívül fontosak. Erősíti az immunrendszert, illetve megakadályozza a hasmenést.

A nem mindennapi zabkása

Ha túlzásba vitted volna a nassolást, másnap biztos jól esik reggelire egy kis zabkása. Vitaminokat, ásványi anyagokat, illetve fehérjét és ballasztanyagokat is tartalmaz. Utóbbiak védőréteget képeznek a gyomron, továbbá szabályozzák az emésztést. És ami még egy nagyon pozitív tulajdonsága: ugyan kalóriatartalma magas, ám ahelyett, hogy zsírsejtjeinket hizlalnánk vele, inkább energiával töltjük fel testünket.

A legelérhetőbb: a víz

A magas koffein- illetve alkoholtartalmú italok fogyasztása után másnap (de lehetőleg még aznap) ne hanyagoljuk a víz fogyasztását. Ez rendbe teszi emésztésünket és kimossa szervezetünkből a méreganyagokat.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.