2016.04.24. 14:42:47 9380 287

Ha szeretnéd még jobban szeretni – Újabb tippek futáshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idő szép, a hőmérséklet kellemes, a Nap süt, a szél csendben fújdogál, úgyhogy semmi akadálya annak, hogy ma is megtedd a magad számára előírt kilométereket. Úgyhogy irány a közeli sportpálya, park, ahol újra róhatod a köröket. De hogy teheted még jobbá a futással töltött időt?

Tavaszi futás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi futás

Ha az abszolút kezdőknek szánt tippeken már túl vagy, nem árt tudni, mivel dobhatod fel a tréningedet, mint haladó futó.

Ha egy kis motiváció kellene

A futóruháknak éppen szezonja van, úgyhogy ha kicsit elment volna a kedved ettől a mozgásformától, motiváld magad egy új szettel! Egy új ruciban nem csak kényelmesebben, de csinosabban is érzed majd magad.

Használd a technika legújabb vívmányait!

Manapság, az okostelefonok világában kár lenne kihagyni olyan alkalmazásokat, mellyel azt mérheted, hány kilométert futottál, milyen intenzitással, és mennyi kalóriát sikerült elégetned.

Folyadék!

Arról már volt szó, hogy ha nagyjából fél órára mész el futni, nem fontos magaddal vinni vizet, de otthon azonnal oltsd a szomjadat. Ha hosszabb távra tervezel, markolj fel otthon egy palack vizet, hogy pótolhasd a folyadékot. Erre azért is van szükség, mert ha a mozgás közben leadott folyadékot nem pótolod azonnal, izomgörcs, hányinger és szédülés törhet rád. Azért arra figyelj, hogy ne legyél túl mohó ivás közben. És ha lehet, magnézium- és nátrium tartalmú ásványvizet fogyassz.

Fő a rendszeresség

Ha egyik héten Te vagy a hobbifutók királya, vagy királynője, a másik héten pedig maga a megtestesült lustaság, akkor ott valami bibi van. Nem igazán tesz jót a szervezetednek, ha nincs rendszer az általad végzett sportokban. Pláne, ha célod is van a futással, mondjuk, tartanád a kondidat, vagy fogyni szeretnél. „Állítsd be” magadnak annyi mennyiségű futást, mozgást, amennyire hetente biztos képes vagy. Ha kicsit több lesz belőle, az nem baj, csak ne csökkentsd az adagot.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...