2021.07.25. 11:01:37 7909 258

Ha kihagy az agy, tornára fel! – Az agyadnak is jól jön a „mozgás”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Veled is előfordul, hogy nagy hévvel elindulsz a szobába valamiért, és amikor már odaértél, csak állsz a helyiség közepén, mert fogalmad sincs, miért is mentél? Vagy csak néhány (értsd: 3) dologért ugrottál be a boltba, de teljesen elfelejtett, mi is volt az a pár apróság? Nem csak végtagjaid, de néha bizony az agyad is elgémberedhet!

Agytorna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Agytorna

Ha az agytábor idén elmarad:-), akkor se ess kétségbe, mert van néhány tippünk, amivel felturbózhatod a memóriád.

  • Kezdj bele valami újba! A napi rutin, akár otthon, akár a munkahelyen, igazi agygyilkos lehet. Ismerkedj meg új területekkel, akár a mindennapi élettel, akár a munkáddal kapcsolatban. Egy új nyelvvel való megismerkedés mind tudás, mind az agyad karbantartása szempontjából is hasznos lehet.

  • Figyelj rájuk! Ne hagyd elveszni, ellaposodni a baráti kapcsolataidat! Járj közösségbe! A magány is sokat ronthat az agyad teljesítőképességén.

  • Ne csak a horoszkópod olvasd el! Az aktuális napilap számodra annyi, hogy elolvasod az aznapi horoszkópod és már adod is tovább? Ha a hírek nem kötnek le, azért a napi rejtvényt ne hagyd ki! Fejtsd meg, mozgasd meg egy kicsit minden nap az agytekervényeidet! Erre bármilyen feladat alkalmas, úgyhogy nyugodtan benevezhetsz egy rejtvényújságra! Ha szülő, nagyszülő vagy, kortól függően a gyerkőccel, unokával töltött időt is felhasználhatod egy kis agytornára: memóriajáték, sakk, társas, malom, ezek mind jöhetnek, természetesen az apróság korának megfelelően!

  • Mozgasd meg magad! Vagyis: sportolj! Mindegy, hogy a csapatjátékokban, vagy éppen az egyéni sportokban leled örömöd, a lényeg, hogy mozogj!

  • Ohhmmm! Tehát: meditálj! Persze, nem mindenkinek „fekszik”, de talán motiváló lehet, ha tudjuk: kognitív képességeinket is javítja, emellett általános állapotunknak is jót tesz. Egyes megállapítások szerint napi 27 perc, 8 héten át tartó meditálás már segíthet a memória javításában. Más kutatások már a heti négyszeri, napi 20 percet is elegendőnek tartják. A lényeg, hogy naponta néhány percre lassítsunk le, szánjunk egy pici időt a befelé figyelésre.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...