2017.07.29. 08:28:17 13545 357

Ha 5 perced van – Gyors receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van úgy, hogy az embernek nincs ideje arra, hogy akár egy fél órát is eltöltsön a tűzhely mellett valami finomat főzögetve. És olyan is van, hogy ideje még csak-csak lenne, de kedvvel bizony elég rosszul áll. Na, ilyenkor jönnek jól ezek a gyors és finom receptek – hipp és hopp és már el is készült a vacsora!

Pufirizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pufirizs

Szóval, ha nincs időd, vagy kedved főzőcskézni, próbáld ki ezeket a recepteket: pocakod és az „órád” is hálás lesz érte!

Gyors céklás rizottó

Hozzávalók:

-1 db vöröshagyma

-1 db fokhagyma

-12,5 dkg rizottó rizs

-1 db közepes méretű cékla (kb. mint egy teniszlabda)

-fél liter zöldséges alaplé

-1 evőkanál repceolaj

-1 rúd friss torma

-tengeri só, bors, friss metélőhagyma

A hagymákat megpucoljuk, a vöröset felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymákat repceolajban, közepes lángon megsütjük, a céklakockákat hozzáadjuk és pár percig pirítjuk, majd mehet bele egy kevés zöldséges alaplé. Ezután 5-10 percig főzzük, amíg a kockák félig át nem főnek. Add hozzá a rizst, és folyamatos kevergetés mellett, a maradék alaplét folyamatosan öntsd hozzá. Ezután hagyd főni, amíg a rizs puha, de belül kicsit kopogós nem lesz – nagyjából 20 perc kell neki. Közben sóval, borssal ízesítsd. A tormából szelj le 3-5 centiméteres darabokat, és a melegen, tányérokra tálalt rizottóra szórd rá, a metélőhagymával együtt.

Gyors desszert „pufirizsből”

Ki hitte volna, hogy a diéta alatt majszolt finoman szólva semleges ízű puffasztott rizs-, búzaszeletekből isteni desszert is készülhet, méghozzá nagyon is gyorsan.

Hozzávalók:

-1 csomag puffasztott rizs- vagy búzaszelet (natúr)

-1 tábla étcsokoládé

-1 üveg mogyorókrém, ha lehet, minél kevesebb cukorral

-dekorációként kókuszreszelék

A csokit vízgőz fölött olvaszd meg, a mogyorókrémet keverd össze és kend meg a szeletek egyik felét a krémmel, majd erre mehet egy kis olvasztott csokoládé. Ha „szendvicset” szeretnél, össze is ragaszthatsz 2 megkent szeletkét. Akár a tetejére is mehet egy kis csokikrém, amire szórhatod a kókuszreszeléket. Majd az egész mehet fél órára a hűtőbe.

Forrás: elbcuisine.de, ichlebegruen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.