2016.12.22. 15:00:48 14198 323

Gyümölcssaláta, fél narancsban tálalva! Egészséges desszert – pipa!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Krémes sütik helyett akár gyümölcssaláta is lehet néha a desszert, és ha így fogod tálalni, akkor egészen biztos, hogy senki nem tud majd ellenállni neki. Ráadásul melléktermékként nagyon finom narancsos limonádé is készülhet, aminek szintén örülni fog a család apraja-nagyja. Te pedig sok legyet üthetsz egy csapásra!

Gyümölcssaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcssaláta

Ezzel a fogással nemcsak egy probléma fog megoldódni - nevezetesen, az, hogy mi legyen a szombati vagy vasárnapi, vagy akár az ünnepi desszert -, hanem arra is választ kapsz, hogy miként fogyasszon a család elég vitamint, és milyen üdítőt igyanak. (Hiszen nem állapot, hogy folyton szörpöt és édes, bolti löttyöket isznak...)

Gyümölcssaláta narancsban tálalva és narancsos limonádé – recept

4 fő részére kb. erre lesz szükség:

  • 8 narancs
  • 3 banán
  • 3 alma
  • egyéb gyümölcs, amit szeret a család
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2-3 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)

Így készítsd el:

A 8 narancs mindegyikét alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Egy citrusfacsaró, vagy egy kanál segítségével a levét kifacsarjuk egy kancsóba.

Óvatosan bánjunk a narancsokkal, hogy utána a héjukba tálalhassunk. Ehhez hozzáfacsarjuk még fél citrom levét is, majd 2 kanál barna cukrot elkeverünk benne és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Ezzel el is készült a narancsos limonádé. Igazi vitaminbomba, nagyon finom és nem olyan savas, mint a frissen facsart narancslé önmagában lenne.

A narancs facsarása közben a rostosabb, nagyobb darabokat tegyük egy külön tálba, a gyümölcssalátához. Pucoljuk meg és szeleteljük fel a banánt, hámozzuk meg az almát, és vágjuk kockákra. Tegyünk így a többi gyümölccsel is (például kiwi, mandarin, szőlő, gránátalma, mangó stb.) Tegyük őket a narancs mellé a tálba. Facsarjuk rá fél citrom levét, és ízesítsük ízlés szerint mézzel a salátánkat. Óvatosan keverjük össze az egészet, hogy ne törjenek össze a gyümölcsök. Tálaljuk a félbevágott, kifacsart narancsok héjában.

Jó étvágyat!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!