2016.11.05. 16:44:12 10925 294

Gyerek a fedélzeten! – Unaloműző tippek, ha gyerekkel utaztok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekként az autóval való utazás számomra nagy kalandnak számított. Az elindulás, autóba bepattanás, az út, mindig új felfedeznivalóval és a vidám megérkezés. Ám hiába az izgalom, amit a nagymamához való 1 órás út előtt éreztem, azért előfordult, hogy hatalmába kerített az unalom.

Autózás gyerekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autózás gyerekkel

De szerencsére, a kisöcsém születésével sok minden megoldódott.:-) Kezdetben gagyarászni tanítottam, aztán amikor nagyobb lett, megesett, hogy a vitás kérdéseket - igazi, jó testvérekhez híven - néhány jól irányzott „tockossal” szerettük volna lerendezni a hátsó ülésen – persze, a szülők mindig időben közbeléptek.:-) Ahogy nőttünk, úgy került elő egy-egy könyv, újság, de kamaszként az embernek ilyenkor volt ideje kicsit ábrándozni, gondolkozni. Később pedig örült az ember lánya/fia, ha az utazás alatt alhatott kicsit.:-)

Ha picivel utazunk

Szülőként persze megint más egy-egy ilyen nagy utazás. Mióta bővült a család, újra szórakoztató központtá avanzsálódtam, habár a hosszabb utak nagy részét még megússzuk egy-egy alvással a babánk részéről. :-) Ha úgy dönt, nagyfiúsan ő is éberen töltené az út minden percét, néhány gyűrnivaló plüssel, zenélő játékkal még leköthető néhány órára.

És ha nagyobb a gyerkőc?

Íme, néhány „útmentő” ötlet, ha több órás utazás áll előttetek.

  • Iskoláskorúaknak remek móka lehet, ha az autók rendszámának betűiből alkottok szavakat. A szófajt, témát határozzátok meg előtte.

  • Jó játék lehet, mondjuk az alagutakat, hidakat számolni az út során. Persze, azért a szülő az utazás előtt nézzen utána, hogy mondjuk egynél több hídon/alagúton fognak-e áthaladni az út során.

  • Éljen a retro! Egy jó kis barkochba? Esetleg ország-város?:-)

  • Ilyenkor biztos lesz idő meghallgatni egy CD-t mesékkel, esetleg vidám dalokkal. Ha belejöttök, énekeljetek együtt!:-)

  • Mese, mese, meskete! Olvass, vagy találj ki olyan történetet, mely az utazásról szól. Ha saját mesét mondasz, legyen a gyerkőc a főszereplője. Hagyd, hogy a gyermek is segítsen a történet alakításában.

  • Néhány apró játék, sok kisebb gyöngy és egy átlátszó, műanyag tasak segítségével remek unaloműzőt készíthetsz. Töltsd meg a golyókkal és a játékokkal a tasakot, rázd össze, és hagyd, hogy a picurka mindig újabb és újabb játékokat fedezzen fel, amíg a tasakot forgatja.

  • Jó móka lehet egy-egy forgalmasabb útszakaszon a mellettünk haladó autók utasait integetésre bírni.:-)

  • Nagyobbacska gyerkőc kezébe adhatunk térképet, és a településeket, amelyeken vagy amelyek mellett áthaladunk, megkeresheti a térképen. Sőt, nézze meg a következőfalut, várost! Legyen ő a kis navigátor!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...