2022.03.23. 09:35:00 6288 201

Gropcore: A túraruházat utcai térhódítása - Neked bejön?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt években egy valószínűtlen divatirányzat kúszott be a legmenőbb trendek közé. A szóban forgó funkcionális felsőruházat térhódítása lehetne meglepőbb is, ám az előző időszak eseményeit tekintve egészen ésszerű a bekövetkezése.

Zsebes nadrág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsebes nadrág

Hallottad már esetleg a “Gropcore” kifejezést? Ha nem is ismerős, ha látnád a gyűjtőnév ruhadarabjait, egyből vágnád, miről is van szó, bár azt is biztosra veszem, hogy sosem gondoltál ezekre úgy, mint stílusos ruházat.

Vízálló sapka és pufi kabát? Megvan? Na és a túrázáshoz elengedhetetlen zsebes nadrág és meleg bakancs? Ez az úgynevezett hegymászós stílus a Gropcore. Noha a hétköznapi életmódot folytató emberek számára furcsának tűnhet a funkcionális ruházat utcai térhódítása, a divatipar mindig is kedvelte a haszonelvű esztétika meglovagolását.

A legkelendőbb ruházatok

A vásárlások adatait és a közösségi médiában történő említéseket alapul véve 2021 utolsó negyedéves eladásait tekintve a 10 legnépszerűbb termék nagyját lefedi a Gropcore-stílus.
Félreértés ne essék, ezek nem csak a férfiak által vásárolt ruházati termékek listáján szerepelnek!

A világjárvány alapvetően megváltoztatta az emberek fogyasztási szokásaikat és sok esetben az életmódjukat is:
Kulcsfontosságú kritériummá vált a funkcionalitás, főként a szabadtéren való megjelenés hatására. A nagy divatmárkák pedig felismervén ezt igyekeztek a meleg és kényelmes túraruházatot átformálni - divatosnak mondott - utcai jellegű viseletté.

Ahogy ez a mai egymást sebtében váltó divattrendeknél lenni szokott, a Gropcore ilyen mértékű térnyerését is a közösségi médiában szintúgy szép számmal megjelenő hírességek generálták.

A jellemzően kobaltkék, élénk piros vagy narancssárga, valamint túlméretezett és pufi darabok csúcsát sokak szerint a gomb nélküli kabátok testesítik meg. Tehát, ha kedvet kaptál volna kempingezés előtt ahhoz, hogy Gucci-mintás szettet szerezz be hozzá, megtehetnéd! A nők áhított divatmárkája ugyanis a The North Face márkával karöltve alkotott közös kollekciót.

Amennyiben azon gondolkodnál, hogy miért választ valaki a túraruhája mellé színben passzoló retikült, el tudjuk árulni a kérdésedre a választ:
A nagy visszhangot kiváltó stílus elismeri a bizonytalanságtól való félelmet és az átgondolt praktikum képében fogadja el az új, lassacskán hétköznapinak mondható, átalakult világot.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...