2022.07.18. 15:31:26 7902 267

Grillre vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, akkor grillezés! A legkézenfekvőbb megoldás, ha ebédről vagy vacsoráról van szó. Ne csak hagyományos receptekben gondolkodjunk, nagyon izgalmas grillezési trükkök vannak a tarsolyunkban. Néhány igen izgalmas étel receptjét osztjuk most meg, érdemes tovább olvasni.

Saslik csirkéből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Saslik csirkéből

Saslik, ahogy ezt keleten készítik

A nyárson sült hús, más néven saslik nálunk is nagyon népszerű nyári grill étel. Annyiban különbözik a többi grill fogástól, hogy ez nem rácson vagy vaslapon készül, hanem nyílt tűzön, parázson és kisebb vagy hosszabb nyársra készítjük elő a húsdarabokat. Azonban nálunk nem ismerik a keleti saslik igazi titkát. Én ezt most elárulom! A valódi saslik borjúhúsból készül. Nagyobb kockákra vágják és hosszan pácolják sütés előtt. Jellegzetes páclében készül, és amikor sütik annyira jellemző illata van, hogy ez semmi mással sem összetéveszthető.

A pácléhez sok hagymára van szükség. Egy kényelmesen nagy edénybe helyezzük a nagyobb kockákra vágott húsdarabokat, rétegesen a szeletelt hagymával. Amint ez megvan elkészítjük a páclevet. Annyi vizet kell előkészítenünk, ami legalább egy ujjnyira elfedi az edénybe rétegezett húst. A vízbe ízlés szerint ecetet öntünk, ne legyen túl savanyú. Ez lehet sima ecet, de nagyon finom és különleges ízt kap borecettel is, ez ízléstől függ. Egész fekete borsot szórunk a lébe, babérlevelet; ízlés szerint fűszerezhetjük. Lehet fokhagymával, kaporral vagy petrezselyem zöldjével bolondítani. Ebben a páclében hagyjuk a húst legalább 12, de ha lehet 24 órán keresztül. Majd a nyársakra húzva, lassan forgatva, parázson ropogósra sütjük, miközben a páclével vagy egy kis sörrel lehet locsolgatjuk. Utánozhatatlan, semmihez sem fogható ízvilága van. Érdemes kipróbálni!

Mindent grillezve

Szinte szó szerint! Grillen el lehet készíteni a legkülönfélébb ételeket, legyen ez hús, zöldség vagy gyümölcs, avagy édesség. Mi rendszeresen grillezzünk zöldségeket. A krumpli, padlizsán, hagyma, répa, cékla, cukkini, gomba, paradicsom és kukorica talán nem is annyira meglepő már ebben az elkészítési formában. Amivel még izgalmasabbá tehetjük a dolgot, az a fűszerezés, illetve a hússal és szalonnával való összesütés. A zöldségeket baconbe, szalonnába tekerve még finomabb eredményt érhetünk el. A gyümölcsök grillezése is érdekes élmény. Az alma, körte, banán grillezve isteni, és miután levettük a parázsról meg lehet ízesíteni kevéske mézzel és citrommal.

A mi nagy kedvencünk még a mályvacukor. Egyetlen grillezés sem érhet véget mályvacukor karamellizálás nélkül. A nagyobb élelmiszer áruházakban lehet kapni amerikai mályvacukrot. Ezt egy nyársra húzva és a parázs fölött óvatosan forgatva el tudjuk érni, hogy a külseje szépen aranybarnára és keményre piruljon, miközben a belseje finoman megolvad. Ha ettünk még mennyei édességet, akkor ez az. Mindenképp próbáld ki!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...