2015.07.25. 08:30:19 10552 179

Grillezés az erkélyen – Ezekre ügyelj
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tombol a nyár és vele együtt a grillszezon. Egy családi házas, vagy nyaralókkal tarkított utcán végigsétálni, pláne éhes gyomorral nagy kihívás, hiszen szinte mindenhonnan a grillezett finomságok illata árad. De mi van, ha Neked erkélyed van, de sütögetni szeretnél? Ha ezekre odafigyelsz, nem lesz akadálya.

Grillezés az erkélyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezés az erkélyen

Természetesen ez függ az erkélyed nagyságától is, illetve attól, hogy milyen szomszédokkal áldott meg a sors. Ha szerencséd van, nem lesz ellene kifogása, sőt, akár még közös grillpartyt is tarthattok. De ha ennyire nem „bandáznátok”, akkor a következő szabályokat mindenképp tartsd be:

  • Ha eddig nem tetted, a nagy „kaja-kaland” előtt mindenképp olvasd el a ház házirendjét, esetleg kérdezd ki a közös képviselőt ezzel kapcsolatban.

  • Természetesen a szomszédokat időben értesítsd a készülő grillpartyról (Ha vagytok olyan viszonyban, vicces meghívót is készíthetsz neki!:-))

  • Figyelj arra, hogy a füst, vagy az illatok ne szálljanak be sem a Te, sem a szomszédok ablakán.

  • Ha viszonylag nagy társaságot hívsz, és a party folytatásaként beszélgetős, nevetős, zenés programot terveztek, este inkább vegyetek vissza a hangerőből. Pláne, ha gyerkőc is lakik valamelyik szomszédban.

Milyen óvintézkedéseket tegyél még, ha az erkélyeden szeretnél grillezni?

1. Nem mindegy a grill típusa

Az erkélyen a hagyományos faszenes grill nem a legjobb választás. Keress inkább elektromos, vagy gázzal működő grillezőt. Ezek előnye, hogy nem keletkezik füst, így maximum az isteni húsok, zöldségek illata zavarhatja a szomszédban lakókat. A gázzal működő grill előnye az elektromossal szemben, hogy nem kell hozzá áram, jobban szabályozható a hőmérséklete, és egyáltalán nem füstös. Ezzel szemben nagyobb helyet foglal, mint az elektromos. Mérd fel, melyik lenne számodra az ideális!

2. Tarts távolságot!

Figyelj rá, hogy olyan helyre állítsd fel a grillt, hogy kellő távolságban legyen mindentől és mindenkitől. Ügyelj rá, hogy a gyerkőc ne nagyon tudja megközelíteni, pláne ne játsszon mellette, körülötte.

3. Víz, nem csak az iváshoz

Biztos, ami biztos, az erkély egyik sarkába készíts be egy vödör vizet, hátha valami lángra gyúlna. Ám arra figyelj, hogy az égő olajat ne a próbáld vízzel oltani! Szerezz be egy kisebb méretű tűzoltó készüléket. Kis kiadás, de nagy segítség, ha baj van.

4. Ha mégis a hagyományos grillezőt választanád

Ha a hagyományos, faszenes grillezés mellett döntesz, tényleg szólj még időben a szomszédoknak! Te sem örülnél, ha valaki miatt dőlne be hozzád az olajos, grilles füst. Az időben való figyelmeztetés nem csak a szagok miatt fontos! A faszén égésekor szénmonoxid keletkezik, mely zárt térben akár mérgező is lehet. Örülni nem biztos, hogy fognak a szomszédok, de legalább időben be tudják zárni az ablakokat.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?