2020.06.11. 15:24:07 9727 224

Grill paprika – Kerti sütés a húson túl 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kerti parti legfőbb vendége általában valamilyen pácolt hús, ám ha nem vagyunk kifejezetten húsevők, vagy valamelyik vendégünk tért rá a vega/vegán étkezésre, akkor sem kell kimaradnunk vagy épp kihagynunk az érintettet az élményből. Ott van például a grillezett paprika, amivel különlegessé tehetjük a kínálatot.

Grill paprika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grill paprika

A sült paprika nem csak egészséges mivoltával és remek ízével, de változatos, élénk színeivel is feldobja a kerti parti menüsorát. Az alapanyag abszolút megfizethető és könnyen beszerezhető és az elkészítés sem egy ördöngösség. A végeredményt pedig feldobhatjuk különböző szószokkal, ráadásul a megmaradt grillezett paprika sem vész kárba… Na, de ne ugorjunk ennyire előre.

Így lesz tökéletes a grillezett paprika

A mexikóiak a chilit is grillezik – de őszintén, a mexikóiak, mit nem tesznek meg a chilivel? Mi azonban gyakorlatilag bármilyen paprikát választhatunk. Érdemes a húsosabb fajták mellett döntenünk, a kaliforniai paprikából a zöldnek, sárgának, pirosnak mind vastag teste és finom íze van. Alaposan mossuk meg a kiválasztott zöldségeket és tegyük a grillrácsra, akár a húsok közé. Süssük addig, míg a héjuk körben elkezd megfeketedni. Ez oldalanként nagyjából 4-6 perc alatt szokott megtörténni, tehát kb. 20 perc alatt készen vagyunk a sütéssel.

Ezt követően tegyük egy alacsony tálba a grillezett paprikákat és azonnal fóliázzuk le. A keletkező gőz és pára segítségünkre lesz a héj eltávolításában.

6-8 perccel később hámozzuk meg a paprikát, ekkor már könnyedén fog menni. Vágjuk kb. 3-4 szeletre és öntettel tálaljuk, vagy kínáljuk barbecue húsok mellé köretnek, önmagában vagy saláta részeként.

A tökéletes öntet grillpaprikához

Ha a paprika már készen van, emeljük az ízélményt egy egyszerű öntettel. Zúzzunk pépesre 4-5 gerezd fokhagymát, adjunk hozzá 1,5 kávéskanál durva szemű sót. Keverjük el 2 evőkanál citromlével és 2 evőkanál balzsamecettel, míg a só teljesen feloldódik. Habverővel dolgozzunk hozzá 1 csokor felaprított petrezselymet, 5 evőkanál extraszűz olívaolajat és ha van a háznál, 2 evőkanál pirított fenyőmagot. Utóbbit hántolt, sózatlan napraforgómaggal is helyettesíthetjük. Mikor kész az öntet, a sült paprika szeletekre tegyünk belőle 2-3 evőkanállal!

Ha túl sok paprika készült…

Természetesen mindig azt akarjuk, hogy a vendégeink semmiben ne szenvedjenek hiányt, így előfordul, hogy kicsit túlzásba visszük a kaja mennyiségét. Nem kell szomorúan a szemetes felé battyognunk a megmaradt sült paprikával, ugyanis könnyedén tovább gondolhatjuk, például zakuszkát készítve belőle. Valóban nagy mennyiségű maradék esetén ez biztos mentsvárunk lesz, hiszen akár télire is rakhatunk el belőle.

De akár összedobhatunk francia rouille mártást is, ami más egyebek mellett halakhoz nagyszerű kíséret. Ehhez keverjük össze a sült paprikát olívaolajjal és zúzott fokhagymával, adjunk hozzá cayenne-i borsot és az egészet pépesítsük turmixgépben.

Forrás: eletszepitok.hu/grill

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.