2019.07.01. 14:56:38 11898 342

Gönci Barack Vigasság - Igazi helyi ínyencségek a gasztronómia szerelmeseinek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A térség gasztronómiai kultúráját és a helyi barackból készült ételek és italok gazdag választékát ismerhetik meg a látogatók a Gönci Barack Vigasságon, amelyet július 6-án rendeznek meg Boldogkőváralján.

Sárgabarack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgabarack

Az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok kapják a főszerepet a programon immár hetedeik éve - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka lesz, amelyből 19 párlatot lehet megkóstolni, a barack mellett nemes és vad gyümölcsökből, málnából, birsből vagy aszútörkölyből.

Idén már második alkalommal a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak az ételek gazdag kínálatáról, így számos, a környéken és országszerte is elismert helyi étterem kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatják meg a látogatók.

A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők, standjaiknál többek közt sajtot, mézet, krumplilángost, baracklekváros palacsintát és házi süteményeket is lehet fogyasztani.

A programot óránként különféle gasztronómiai workshopok színesítik majd, el lehet lesni pálinka, a kovászos kenyér, a debreceni kolbász vagy a húzogatós rétes készítésének alapjait is.

A jó hangulatról utcazenészek gondoskodnak, a gyerekeket a koncertek mellett játszóházban, szalmabálavárban és kézműves foglalkozásokon várják nemezeléssel, korongozással és hennafestéssel.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?