2017.10.05. 12:03:33 12947 356

Gesztenyeünnepet rendeznek a hétvégén a Vas megyei Velemben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több mint tízezer résztvevőt várnak idén is a Velemi Gesztenye Napokra, amelyet ezen a héten szombaton és vasárnap rendeznek a Vas megyei községben - közölték az MTI-vel a szervezők.

Sült gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült gesztenye

Szél Józsefné polgármester elmondta: a Kőszegi-hegységben és Velem környékén hagyománya van a szelídgesztenye-termesztésnek, októberben pedig minden évben megrendezik a helyi gesztenyeünnepet, amelynek középpontjában természetesen a gesztenyesütés áll.

Szavai szerint idén is kétszáz árus kínálja majd kézműves termékeit a rendezvényhez kapcsolódó kirakodóvásáron, az alkotóház udvarán felállított színpadon pedig néptáncbemutatók és koncertek váltják egymást.

Szombaton délután a megnyitót követően a Tarisznyások Együttes, majd a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipánt Együttes műsorát láthatják, este hat órától pedig a Sipőcz Band ad koncertet.

Vasárnap a gyereknek szól a Lufi Együttes és a Szamóca Bábszínház műsora, később a Boglya Népzenei Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők és Ispiláng Néptáncegyüttes lép színpadra, este hat órától pedig az Ismerős Arcok zenekar koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...