2022.02.24. 17:15:00 8645 250

Fűszeres marokkói tojás: Rázd fel a reggelit fűszerekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Különleges és zöldségekkel teli reggelire vágysz, de az állati fehérjéről sem mondanál le teljesen? Készíts egy marokkói ihletésű, fűszeres villásreggelit tojásból! Csípősen vagy harissza nélkül, ahogy neked tetszik.

Tojás marokkói módra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás marokkói módra

Az arab konyha jellegzetes eleme a csicseriborsó lesz a most ajánlott ételünk egyik fő alkotóeleme. Ha megnézed az alapanyagok listáját, semmi túl egzotikus nincs benne. Kicsit a lecsóra emlékeztető körítés készül a tojás mellé.

Fűszeres marokkói tojás

Hozzávalók:

2 tk. olaj
1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. harissza (opcionális)
1 tk. őrölt koriander
150 ml zöldségalaplé
400 g csicseriborsó (konzervből)
7-800 g koktélparadicsom
2 db cukkini, apróra vágva
200 g friss bébispenót
4 ek. koriander, apróra vágva
4 nagyobb tojás

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb, mély serpenyőben hevítsd fel az olajat és kb. 8 perc alatt pirítsd meg a hagymákat. Add hozzá az őrölt koriandert (és a harisszát), majd jól elkeverve öntsd fel az alaplével.
    Tedd bele a csicseriborsó és lefedve párold az ételt 5 percen keresztül. Ezután pürésítsd le a harmadát, hogy a lé sűrűbb legyen.

  2. A megmosott és feldarabolt paradicsomot és cukkinit ekkor öntheted bele a serpenyőbe, majd főzd a zöldségekkel együtt tovább az alapot, míg a cukkini meg nem puhul. Fonnyaszd bele a spenót leveleket is.

  3. Ízesítsd az ételt az apróra vágott korianderrel, és végezetül kerüljön hozzá a reggelitekhez a tojás is:
    Képezz 4 darab mélyedést a zöldséges alapba és ezekbe üsd bele a tojásokat. Lefedve főzd 2 percig, majd további 2 percig hagyd állni a marokkói tojás ételt a tűzről levéve.

Induljon egészségesen és energiával telítve a nap!

Forrás:www.bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...