2024.10.20. 17:40:34 5359 179

Fűszeres kortyok az ősz jegyében: amikor a koktél is bekuckózik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi koktélok valahogy olyanok, mint az évszak maga: fűszeresek, melegek és egy kicsit szívmelengetőek. Ahogy hűvösödik az idő, előkerülnek a fahéjjal, szerecsendióval és almával megbolondított italok, amik nemcsak a lelkedet, de a testedet is átmelegítik.

Őszi koktél Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi koktél Fotó: 123rf.hu

Legyen szó egy forró almaboros puncsról vagy egy sütőtökös martiniről, ezek az italok olyanok, mint a kockás plédbe burkolózás egy kandalló előtt – csak egy kicsit több alkohollal. És persze, amikor az őszi szellő már túl hűvös, egy jó kis koktélparti barátokkal vagy családdal tökéletes indok arra, hogy bent maradjunk, és élvezzük az ízeket. Szóval, ha az évszak ízeit pohárba zárnád, ne habozz: keverj egy fűszeres, őszi koktélt, és élvezd, ahogy az ital melegen simogatja a lelkedet a hideg estéket!

Éljen a sütőtök

A következő ital alapja az ősz slágere, a sütőtök!

Hozzávalók:

  • 1,5 sütőtökszirup vagy sütőtökpüré
  • 1,5 cl whiskey alapú likőr (pl. Sylk Krémlikőr, ami egy skót whiskey alapú mézes és gyógynövényes krémlikőr)
  • 6 cl vaníliás vodka (pl.: Sobieski Vanilla Vodka)
  • 1 teáskanál tejszínhab

A vodka és a krémlikőr mehet egy jéggel teli koktélos rázókehelybe. Alaposan rázd össze a hozzávalókat, majd mehet bele a sütőtökpüré, amivel szintén rázd össze a jeget és az alkoholt. Ha megvan, mehet a koktél (lehetőleg szűrve) egy martinis pohárba. A tetejére kerüljön a tejszínhab és egy fahéjrudacska.

Forrás: gasztrotrend.hu

Csodás őszi fűszerek koktél formájában

Plusz egy kis rum, hogy teljes legyen az őrület!

Hozzávalók:

  • 4 cl rum
  • 2,5 dl forrásban lévő víz
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • negyed teáskanál vanília
  • fél teáskanál szerencsendió (őrölt)
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1 fahéjrúd
  • tejszínhab
  • csipet őrült szegfűszeg

Végy egy nagyobb bögrét, és mehet bele a fahéj, szerencsendió, barna cukor, vaj, vanília, rum, szegfűszeg. Ha minden benne van a bögrében, öntsük rá a forrásban lévő vizet, és keverjük alaposan össze. Tedd bele a fahéjrudat, és az egész tetejére mehet a tejszínhab. A tetejét díszítsd fahéjjal vagy szerecsendióval.

Forrás: alkoholshop.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hiszel a teremtő erődben? Érdemes!

A manifesztációval, vagyis azzal, hogy gondolataink erejével teremteni tudunk, manapság egyre gyakrabban találkozhatunk különböző platformokon, rengeteg könyv, előadássorozat foglalkozik a témával. Sokan egyáltalán nem hisznek benne, de van egy egyre szélesebb tábor, akik viszont rendszeresen alkalmazzák. Mi ez a sokak számára megfoghatatlan, „csodaszámba menő dolog”, hogyan működik, és milyen hatással lehet az életünkre?

Hogy őrizd meg a csillogást? Hasznos tippek az arany, ezüst és réz tisztításához

Legyen az a nagyitól örökölt ezüst medál, a babakori arany fülbevaló, aminek már csak a fél párja van meg, de nagyon kedves emlék, vagy anyukád rézből készül tortalapátja… Mind-mind olyan dolgok, amelyekre, ha ránézel, szeretettel teli hangulat jár át. Nagy becsben tartod te is az ilyen emlékeket, ugye? Hogy a számodra fontos kincsek sokáig megőrizzék szépségüket, mutatunk pár hasznos tippet, így nemcsak szívedet ragyogják be, hanem eredeti pompájukban tűnődhetnek még hosszú-hosszú ideig.

Merülj el a szavak világában: az olvasás varázsa

Az olvasás olyan, mint egy titkos ajtó, amely új világokat nyit meg előttünk – legyen az egy másik kor, hely vagy akár egy teljesen ismeretlen univerzum. De nemcsak a fantáziánkat táplálja, hanem a lelkünket is megnyugtatja. És hogy milyen pozitív hatásai lehetnek a rendszeres olvasásnak? Ha lejjebb görgetsz, kiderül!