2020.07.24. 16:36:51 12849 355

Frissítő gyümölcskoktélok: Cseréld le az alkoholt mézre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legjobb nyári italok ismertetője a hűsítő jelző, tehát a koktéloknak sem kell feltétlenül alkoholt tartalmazniuk, nemde? Ha pedig a társaságban sofőrök is vannak jelen, nekik abszolút illik valami alkoholmentes limonádéval készülnünk. Öt, mézes ötletünk van most rá!

Házi limonádé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi limonádé

A mézes alapú italok úgy lesznek igazán frissítők, hogy nem túl édes (friss vagy fagyasztott) gyümölccsel párosítjuk. A becukrosodott mézet ezekbe az italokba nyugodtan felhasználhatjuk, csak arra figyeljünk, hogy semmiképpen se melegítsük fel 40 fok fölé, mert akkor tápanyagtartalma jelentős része el fog veszni!

1. Gyümölcslimonádé mézzel

4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1/2 citrom leve, 1/2 narancs leve, (szóda)víz, jégkocka, és poharanként néhány szem málna és cseresznyebefőtt szükséges hozzá.A poharakba öntjük a felmelegített mézet és a többi folyékony összetevőt is, utoljára hagyva a vizet, és jól összekeverjük ezeket. A jég és a gyümölcsök a végén kerülnek bele.

2. Mézes-szamócás limonádé

A következők kellenek bele: 100 g friss szamóca, 3 cl méz, 2 cl citromlé, szóda- vagy ásványvíz, jég.A friss gyümölcsöt megmossuk és feldaraboljuk. A mézet és a citromlevet ráöntve 1 óra hosszára hűtőbe tesszük, ami után poharakba adagoljuk, majd elöntjük vízzel. Az ital igény szerint tovább hűthető jégkockákkal.

3. Ananászos-mézes limonádé

Hozzávalók: 8 cl 100%-os ananászlé, 4 cl citromszörp / friss citromlé édesítve, 4 cl méz, jégkocka, bármilyen víz.Ennél is melegítsük fel kissé a mézet, mielőtt a többi hozzávalót beleöntjük. Jól keverjük el az italt, és jégkockával hűtsük vissza.

4. Feketeáfonyás-mandulás limonádé mézzel

Ami kell hozzá: 8 cl feketeáfonya-lé, 4 cl mandulaszörp, 2 cl méz, szódavíz vagy ivóvíz, jég.Az előző recepthez hasonlóan csak összekeverjük a szükséges alapanyagokat.

5. Mézes alma-limonádé

1/8 liter cukrozatlan almalé, 1 cl citromlé, 4 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz szükséges a limonádéhoz, a díszítéshez pedig jól jön néhány citrom karika.Minden hozzávalót öntsünk össze a felmelegített mézhez, végül jégkocával fejezzük be a műveletet.

Forrás: mezbarlang.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...