2020.07.24. 16:36:51 12914 355

Frissítő gyümölcskoktélok: Cseréld le az alkoholt mézre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legjobb nyári italok ismertetője a hűsítő jelző, tehát a koktéloknak sem kell feltétlenül alkoholt tartalmazniuk, nemde? Ha pedig a társaságban sofőrök is vannak jelen, nekik abszolút illik valami alkoholmentes limonádéval készülnünk. Öt, mézes ötletünk van most rá!

Házi limonádé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi limonádé

A mézes alapú italok úgy lesznek igazán frissítők, hogy nem túl édes (friss vagy fagyasztott) gyümölccsel párosítjuk. A becukrosodott mézet ezekbe az italokba nyugodtan felhasználhatjuk, csak arra figyeljünk, hogy semmiképpen se melegítsük fel 40 fok fölé, mert akkor tápanyagtartalma jelentős része el fog veszni!

1. Gyümölcslimonádé mézzel

4 cl málnaszörp, 2 cl méz, 1/2 citrom leve, 1/2 narancs leve, (szóda)víz, jégkocka, és poharanként néhány szem málna és cseresznyebefőtt szükséges hozzá.A poharakba öntjük a felmelegített mézet és a többi folyékony összetevőt is, utoljára hagyva a vizet, és jól összekeverjük ezeket. A jég és a gyümölcsök a végén kerülnek bele.

2. Mézes-szamócás limonádé

A következők kellenek bele: 100 g friss szamóca, 3 cl méz, 2 cl citromlé, szóda- vagy ásványvíz, jég.A friss gyümölcsöt megmossuk és feldaraboljuk. A mézet és a citromlevet ráöntve 1 óra hosszára hűtőbe tesszük, ami után poharakba adagoljuk, majd elöntjük vízzel. Az ital igény szerint tovább hűthető jégkockákkal.

3. Ananászos-mézes limonádé

Hozzávalók: 8 cl 100%-os ananászlé, 4 cl citromszörp / friss citromlé édesítve, 4 cl méz, jégkocka, bármilyen víz.Ennél is melegítsük fel kissé a mézet, mielőtt a többi hozzávalót beleöntjük. Jól keverjük el az italt, és jégkockával hűtsük vissza.

4. Feketeáfonyás-mandulás limonádé mézzel

Ami kell hozzá: 8 cl feketeáfonya-lé, 4 cl mandulaszörp, 2 cl méz, szódavíz vagy ivóvíz, jég.Az előző recepthez hasonlóan csak összekeverjük a szükséges alapanyagokat.

5. Mézes alma-limonádé

1/8 liter cukrozatlan almalé, 1 cl citromlé, 4 cl méz, jég, szódavíz vagy ivóvíz szükséges a limonádéhoz, a díszítéshez pedig jól jön néhány citrom karika.Minden hozzávalót öntsünk össze a felmelegített mézhez, végül jégkocával fejezzük be a műveletet.

Forrás: mezbarlang.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.