2023.08.09. 12:45:00 6594 236

Fordítsd ellenkezőjére a gyengeségeidet, hogy az életminőséged javulhasson!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne szeretné, hogy a gyengeségei előnyökké váljanak? Lehetőségünk van ezeket másként nézni, és ez a szemléletváltás biztosan erősíteni fogja az önbizalmunkat és az általános lelkiállapotunkra is jótékony hatással lesz!

Erősebb a látszatnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erősebb a látszatnál

Ahogy az évek múlnak, és ahogy a körülményeink megváltoznak, úgy érdemes rendszeres időközönként elgondolkodni azon, mi miként változtunk ezen idő alatt a dolgok hatására. Csodálkozzunk rá bátran arra a személyre, aki ilyenkor a szemünk elé tárul! Tegyük ezt ítélkezés mentesen, és próbáljuk meg visszafordítani a bennünk hátrányosan lezajló lelki és személyiségváltozásokat.

Mindenkinek vannak a saját gyengeségei, de nem ezek határozzák meg az értékünket! Fontos, hogy elfogadjuk mindenkori önmagunkat, és képesek legyünk hasznosítani az adott tulajdonságokat az életünk jobbá tételéhez.
Első lépésként mérjük a belső és külső „erőforrásaikat”, és válasszuk ki azokat, amelyek fejlesztésre szorulnak, hogy személyes fejlődésünk növelni tudja általános jólétünket. Ne tekintsük a gyengeségeinket feloldhatatlan korlátoknak, hiszen mindig van lehetőségünk fejleszteni önmagunkon.

Legyen bár hiányosságunk az emberi kapcsolatok, a testi megjelenés, az érzelmi vagy intellektuális képességeink terén, keressünk kreatív megoldásokat arra nézve, miként is tudjuk ezeket mégiscsak az előnyünkre fordítani.
A kitartó és pozitív hozzáállás mellett egy kevés önirónia és jó nagy adag humor is a segítségünkre lehet ebben az önfejlesztő folyamatban.

Néhány gyakori negatív jellemvonás és pozitív hozadéka

Irigység

Az irigység általában arra utal, hogy valami olyasmit szeretnénk megkapni vagy elérni, amivel mások már rendelkeznek. Ez motiválhat minket keményebb munkára a céljaink eléréséhez, másrészt segíthet fontossági sorrendet felállítani.

Lustaság

A lustálkodás szó sokak számára cseng negatívan, pedig a pihenés és a kikapcsolódás nélkülözhetetlen része az egészséges életmódnak. Amikor túlterheltnek vagy kimerültnek érezzük magunkat, akkor a lustaság segíthet megőrizni a testi és lelki egészségét. Hovatovább a lustaság nagyban járul hozzá új ötletek és gyorsabb megoldások megszületéséhez.

Túlérzékenység

A túlságosan empatikus és mások érzelmeire túlzottan odafigyelő emberek sokszor sérülhetnek, viszont ugyancsak ez teszi lehetővé, hogy jobban megértsék mások érzelemvilágát és szükségleteit. Önmagunkat lelkileg megerősítve érzékenységünk mélyebb és szélesebb körű emberi kapcsolati háló kialakítására lehet alkalmas.

Túlzott maximalizmus

A pontosság és a részletekre figyelés bizonyos munkakörökben és szakmákban rendkívül jól jöhetnek nekünk. A túlzott precizitás csökkenti a hibalehetőségek esélyét, valamint kitartóbbá is tehet, viszont arra figyeljünk oda, hogy más életterületeken ne legyük merevek miatta. Figyeljünk oda arra, hogy ne csak a gyengeségeinkre, hanem az erősségeinkre is összpontosítsunk! Az egyensúly és az arany középút követése kiegyensúlyozottabb életet tehet számunkra lehetővé.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...