2021.03.03. 15:14:19 7038 257

Foltot hagyó finomság - Újra a céklafoltokról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A cékla még mindig nagyon egészséges, és még mindig érdemes lenne belőle többet fogyasztanunk. A színe továbbra is gyönyörű és továbbra is makacs foltot hagy. De csakis akkor, ha nem cselekszünk időben! Mentsük, ami menthető, de gyorsan!

Cékla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cékla

Arról már írtunk, hogyan távolítsd el a céklafoltot műanyag vagy fa felületekről, de mi van a textíliákkal és a kezünkkel?

Mi van a kacsóinkkal?

Ha céklát szeletelsz, reszelsz, bizony a kezeid is szépen elszíneződhetnek. Ha gyors vagy, szappanos vízzel segíthetsz a dolgon. Ha nagyon ragaszkodik hozzád a cékla színe, fél órás citromleves áztatás csodákat tehet.

Céklafolt a ruhánkon

Ha cékla pöttyent a ruhádra, a lehető legrövidebb időn belül dugd hideg víz alá! Ezután mehet a mosásba!

Céklafolt a bútorokon

Ha céklacsepp kerül a kanapéra, vagy egyéb bútortextíliára, öntsünk rá szénsavas ásványvizet és egy rongy segítségével, kívülről befelé haladva, itassuk fel.

Rongy helyett egy szelet fehér kenyér is megteszi. Ez is felszívja a nedvességet és a színt is magába zárja. Ha így sem boldogulunk vele, egy kevés citromlé segítségünkre lehet.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.