2018.02.23. 17:49:57 14588 456

Fogyókúrázz éhezés nélkül - Ötletek a hét minden napjára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kivillanó combok, vállak, domború popsi, feszes bőr, lapos has... Már lelki szemeink előtt látjuk a tavaszt és a nyarat. Milyen jó lenne bomba formában várni? Ne ess abba a hibába, hogy szélsőséges diétákba kezdesz, inkább iktass be egy-két okos változtatást az étrendedbe, életmódodba.

Fogyókúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra

1. Egyél rendszeresen

A fenti mondatot kiegészítjük: egyél rendszeresen kisebb adagokat! Ez segíthet abban, hogy ne érezd magad éhesnek - és nyűgösnek -, szóval elkerülheted a túlevést. Egy étkezésre kb. 200 kalóriát fogyassz, valamilyen fehérje és rost forrás is legyen a tányérodon. Például csirkehús salátával, bulgurral. Nassolhatsz is, de csak okosan.

2. Igyál sok folyadékot

Néha nem is éhesek, hanem szomjasak vagyunk! Ha egész nap odafigyelsz arra, hogy elegendő vizet, teát, gyümölcslevet igyál, akkor nem fogsz abba a hibába esni, hogy akkor is eszel, amikor igazából csak szomjas lettél volna.. 8-10 pohár folyadék csússzon le...

3. Aludj eleget

A kevés alvás lelassítja az anyagcserét, ergo hízni fogsz. Minimum 7 órát aludj naponta, hogy ezt elkerüld. Ha idejében mégy ágyba, elkerülheted a késő esti nassolást is.

4. Egyél reggelit

Egy kutatás szerint azok, akik reggeliznek, a nap további étkezései alkalmaival kevesebbet esznek. Válassz tápanyagokban gazdag, ám nem túl nehéz reggelit (mint például a zabkása gyümölccsel), hogy délig kitarts - laza tízórai beiktatásával (pl.: joghurt), és jól forogjanak azok az agytekervények.

5. Még több zöldség-gyümölcs

Ha fogyni akarsz duplázd vagy akár triplázd meg a zöldség és gyümölcsfogyasztásodat. Telíted a gyomrod, ám kevés kalóriát viszel be, hiszen ennek az ételfajtának magas a víz- és rosttartalma.

6. Egyél több halat

Egy kutatás szerint azok, akik tengeri halakat is beiktattak az étrendjükbe könnyebben lefogytak, mint azok, akik ezt az ételfajtát nem választották. A hal az összes húsfajtánál kevesebb kalóriát tartalmaz, ugyanakkor nagyon egészséges.

7. Válaszd a teljes kiőrlésűt

A teljes kiőrlésű gabonákat lassabban dolgozza fel a szervezet, így tovább telítenek, a vércukorszintet is kordában tartják és az éhség sem fog rád törni olyan hirtelen. Ne fogyassz cukros péksüteményeket se!

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/advice/g13/lose-weight-without-dieting

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...