2021.02.05. 13:29:53 10620 266

Fogyasszunk több levest: 5 érv mellette az ízén túl!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére Magyarországon a lakosság nagy része rendszeresen fogyaszt levest még akkor is, ha a szinte kötelező vasárnapi húslevest nem számoljuk. Egy nagy tál, gőzölgő finomság nem csak finom, de sok más pozitívum is elmondható róla!

Csirke raguleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirke raguleves

Ha logikusan végig gondoljuk a leves-kérdést, mi magunk is megtalálhatjuk a legfontosabb előnyöket a témában. Nem voltál eddig „leveses”? Olvass tovább, és kapj kedvet a levesekhez!

1. Felmelegít! (Vagy lehűt.)

Az este elfogyasztott koffeines italok teljesen jól kiválthatók az által, ha egy kis adag, forró levest kanalazunk be helyettük. Amikor kint borongós az idő a szervezetünk melegségre vágyik, nem arra, hogy elalvás előtt felpörgessék. Nyári hőségben pedig épphogy csökkenti a túlhevültség érzését egy hidegen is elfogyasztható leves!

2. Időt spórol nekünk!

Hamar készíthető belőle több adag, amit változatos feltétekkel tehetünk picit más jellegűvé, ha több napig is fogyasztanánk belőle! A tömbösített főzés és a porciózható étkek egyik legfontosabb fogása. Sőt, a legtöbb leves még finomabb, miután összeérnek benne az ízek. :)

3. Jót tesz az emésztésnek!

Az emésztőrendszeri problémákkal küszködők számára sem véletlen, hogy levesekben gazdag étrendet javasolnak a szakemberek! A szervezet vízháztartásának szinten tartásához járul hozzá magas nedvességtartalma, ráadásul a benne található zöldségek és gyümölcsök a szükséges rostbevitelt is biztosítják ezzel egy időben. A rostok pedig a jó emésztés egyik legfontosabb segítői!

4. Segíti a testsúlycsökkentést!

Az éhségérzetünk jelentősen csökkenthető azzal, ha egy tápláló levest választunk fő fogásnak, ugyanakkor jelentősen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint más, többnyire megterhelő ételek. A legtöbb leves nagyon egészséges, sok fontos tápanyag forrása.

5. Tápanyagokban gazdag!

A sok értékes tápanyagot pedig akkor tudjuk leginkább hasznosítani, ha nem főzzük túl az alapanyagul szolgáló gyümölcsöket és zöldségeket. Már gőzölés és párolás után is fogyasztható a legtöbb, bár az igaz, hogy kevésbé lesz puha, mint hagyományos módon elkészítve. Azt se felejtsük el azonban, hogy van néhány olyan tápanyag, ami pedig kimondottan hőkezelés során szabadul fel oly módon, hogy szervezetünk hatékonyabban hasznosíthassa!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?