2020.06.13. 15:00:41 13223 339

Fogyás gyaloglással? Nem lehetetlen! - 6 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A séta nemcsak üdítő lehet, hanem bizony a súlyodat is csökkentheti. Ha eddig nem voltál a konditermek királya vagy királynője, akkor célszerű a sétával kezdeni a sportpályafutásodat. A sikerélmény garantált! Bármennyi mozgás több, mint a semmi, és ha egyszer a szokásoddá vált, akkor bizony semmi sem állíthat majd meg.

Séta szabadban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Séta szabadban

Miért érdemes sétálni?

A rendszeres sétának számos előnye van:

  • Segít a szívbetegségek megelőzésében, kifejezetten jót tesz a vérkeringésnek
  • Kikapcsol, ellazít, oldja a feszültséget
  • Jót tesz a mentális egészségnek
  • Csökkenti az elhízás esélyét

A legfontosabb tippek, hogy a napi sétád tényleg hatékony legyen

Persze ahhoz, hogy az esti egészségügyi sétád tényleg sportnak minősüljön, nem árt, ha betartod a következő tippeket:

1. A mindennapi séta, tényleg minden nap történjen meg

Ehhez célszerű előre tervezni, és ellenőrizni az időjárás előrejelzést már kora reggel, hogy a nap során át tudd ütemezni a séta idejét, ha esetleg a szokásos időpontban eső várható... Vagy legyen nálad legalább esőkabát, ha ez nem lehetséges. :)

2. Fontos a jó cipő

Nem kell, hogy hiperszuper legyen, de azért tartsa rendesen a bokád, és támassza a sarkad. Sport cipő legyen, akkor is, ha munkába menet vagy munkából hazafelé tudod beiktatni a sétát. Legyen nálad váltócipő, és ebben az esetben a sport hátizsák is jó szolgálatot tehet. Mindenesetre azért próbáld meg extra terhek nélkül megtenni a távot.

3. Tartsd a fejed, figyelj a helyes testtartásra, ne csapd a lábad, ne csoszogj!

A sarkadra érkezz, majd úgy gördítsd tovább a lábad, s a lábujjaid legyenek az utolsók, melyek a talajhoz érnek.

Emeld fel az állad, húzd ki magad, a vállaidat is tedd szépen a helyükre :), ne görnyedj. Ezt esetleg egy tükör előtt meg nézheted, és igazítsd ki a testtartásod, ha szükséges. A séta során erre figyelj oda tudatosan. Minél többször fókuszálsz erre, annál többször fog eszedbe jutni munka közben is... Ez segíteni fog a testtudatosság fejlesztésében is.

A fenekedet is feszítsd meg, aktiváld az izmait. Ha egy kis hegymenetre vagy lépcsőzésre is van lehetőség, akkor ne hagyd ki! Remekül formálja a popsit.

4. Lépj ki!

A bemelegítés lehet egy kellemes lassú séta, ezután válts közepes tempóra, majd a séta során többször iktass be egy kis "erőltetett menetet". Ilyenkor szedd a lábad! :) Nagyjából 5 perc közepes tempó után jöhet mindig a gyorsabb ütemű séta, és tartsd amíg bírod. Próbáld mindig növelni az időtartamát ezeknek a kilépéseknek. Azért ne válts át futásba. :)

5. Minimum 30 percet sétálj!

Naponta legalább 30 percet szánj a sétára, és mérd mennyit utat sikerül ugyanazon idő alatt megtenned. Növelheted az időtartamot természetesen kedved szerint. Ha nincs időd 30 percre, akkor menj amennyit tudsz, az is több, mint a semmi. A lényeg, hogy indulj el!

6. Találj valakit, aki sétál veled!

Természetesen sétálni is egy társsal a legjobb, úgyhogy vedd fel a telefont, és keress valakit, aki melletted tipeg. Ha nincs ilyen? Sebaj, keress egy jó albumot, amit szívesen hallgatsz, és még az üteme is megfelelő a sétához.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...