2017.07.09. 14:31:46 10180 302

Fő a változatosság! – Így dobd fel a konyhád egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is szeretsz főzni, sőt, szereted a konyhád is, annak minden kisebb vagy nagyobb hibájával? De azért néha jól esne a változatosság? Persze, ha finomabbnál finomabb ételek készítesz, az már feldobja a konyhában töltött órákat, de azért jól jönne néhány új, frissítő változtatás!

Konyhai dekoráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhai dekoráció

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy kis szín ide, egy kis irkafirka oda, és máris más a leányzó, vagyis a konyha fekvése.:-)

Mire jó a táblafesték?

Azon túl, hogy feldobhatod vele a falat, mert az ezzel lefestett felületre mindig mást pingálhatsz, hangulattól, évszaktól, élethelyzettől függően, sőt, akár üzenőfalként is működhet, egyéb helyen is alkalmazható a konyhádban. Mondjuk, ha vannak cserépben éldegélő fűszernövényeid, és a földbe dugott táblácska helyett máshogy jelölnéd, éppen melyik cserépben mi van, a következő tipp jól jöhet! Fesd körbe a cserepet fekete táblafestékkel, és ha megszárad, erre írhatod a benne élő növény nevét. De akár házilag készített fűszertartókon is jelölheted így az üvegekben rejlő fűszereket. Sőt, ha lefested mondjuk a hűtő ajtaját, óriási üzenő- vagy „jegyzetfalként” is használhatod az „ételtárolót”.

Fűszert a falra!

Ha szívesebben használsz friss fűszernövényeket, ám a kis cserepek túl sok helyet foglalnak a konyhádban, egyszerűen akaszd őket a falra. Szerezz be egy nagyobb méretű deszkát, amit akár le is festhetsz a Neked tetsző színre. Köss rá egy erős, strapabíró madzagot, és tetszőleges helyre bevert szögre akaszd fel. Persze, előtte még rögzítsd a deszkához a dunsztos üvegbe átültetett fűszernövényeket!

Ha kifogyott a méz/savanyúság!

Ha Te is gyűjtöd a mézes, savanyúságos üvegeket, hogy majd egyszer még jó lesz valamire, akkor itt a lehetőség! Vegyél a játékboltban kis méretű állatfigurákat, és ragaszd az üvegek tetejére. Ezután fesd le az üvegek tetejét a rajtuk lévő állatokkal együtt a Neked tetsző színre. Ha megszáradt, máris kész a tészta, cukor, egyéb apróság tárolására alkalmas díszes, színes üveg.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...