2015.11.24. 14:52:04 8096 237

Fizetésnap köszönts be! - 5 dolog, ami neked is eszedbe jut a szent napig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kissé idegesítő (mert nagyon igaz), de humoros Bëlga nóta a hónap vége felé egyre többször pörög le a fejünkben, s közben csak nagyokat sóhajtozunk. Már megint egy újabb kudarc, már megint egy nullás (mínuszos) hónap. Megnyugodhatsz, ezek a gondolatok a nagy átlag fejében megfordulnak ilyenkor.

Fizetésvárás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fizetésvárás

1. Akkor most egy hétig nincs rántott hús (sem)!

Valljuk be, a kaján nagyon sokat lehet spórolni, igaz, hosszú távon nem érdemes, hiszen az egészségünk bánhatja. Mindenesetre amíg nem csörögnek a forintok a pénztárcánkban, vagy nem csorog be egy nagyobb összeg a bankszámlánkra, az étkezésen spórolhatunk. Abból főzünk, ami van, és még a fagyasztóban tartott maradéknak is örülünk!

Szerencsére van nekünk egy szuper kis gyűjteményünk olcsó kajákról a PROAKTIVdirekt.com-on, íme: Receptek a hónap végére, ha neked is spórolnod kell.

2. Mit lehetne eladni?

A fizetés előtt egy héttel, amikor már alig mosolyognak ránk a bankjegyek a pénztárcánkból, gyakran megfordul az ember fejében, hogy valahonnan pénz kellene szerezni. Kölcsönt elvből nem kérünk, valamilyen extra melót végül is be lehetne vállalni, de még egyszerűbb, ha eladunk valamit! De mit lehetne eladni? - tesszük fel a kérdést, és vakargatjuk meg közben a fejünket. Kinyitjuk a szekrényt, és láss csodát! Ruhák, cipők, övek, táskák, könyvek – mi az, amire nincs szükségünk?

Hosszas töprengés után végül becsukjuk a szekrényajtót, ha most bármit is eladnánk, csak annyit érnénk el vele, hogy újat kellene venni fizu után, szóval marad a fejtörés. Mindenesetre a kirakatok felé sem nézel..., minek is mennél plázázni.

3. De akkor honnan szerezzek pénzt?

És rögtön lecsapsz a malacperselyre! Váltsuk be az aprót! Szuper ötlet, jó esetben egy napi ételadagot ki is bányászhatsz belőle. Ja, hogy előző hónapban is fel kellett törni... Jöhet a kutatás, zsebek, táskák, pénztárcák. Továbbra sincs semmi csilingelés, még egy nyamvadt százforintost sem találsz.

Még is csak kellene az az extra munka, de hova kellene dolgozni menni? Lehet, hogy el kellene gondolkoznod azon, hogy másodállást szerezz? Ha kell egy kis ösztönzés, olvasd el ezt a cikkünket, hátha megkapod a hiányzó motivációt: Másodállás! Aki keres az talál?

4. Programokat lemondani!

Egy hete még optimistán beleegyeztél egy mozizásba, esetleg még egy koncertre is igent mondtál, most pedig azon kapod magad, hogy még a szokásos kávézást is le kell mondanod a legjobb barátnőddel, elvégre az nem lehet, hogy megint ő hívjon meg téged... Helyette inkább meginvitálod hozzád egy kis teázásra, filtered még van. :) Ha már programok, jöhetnek az ingyenes változatok: ingyenes koncert, ingyenes előadás, ingyenes vetítés és így tovább. Még jó, hogy legalább buszbérleted van.

5. Min lehetett volna spórolni?

Rögtön nagyon tudatosak leszünk, és írni kezdjük a költségeinket. Elhatározzuk, hogy a következő hónaptól mindent szisztematikusan vezetni fogunk, hogy ne szaladjon így el a hó vége, sőt még félre is teszünk. Hiszen annyi mindenre kellene a pénz.

Aztán megérkezik a fizetés, és el is felejtjük ezt az egész rémálmot. Jöhet az ételrendelés, végre megvesszük azt a cuki felsőt, amit még előző hónapban kinéztünk, és ugyan már, kinek kell az a másodállás? Persze, ha nyitott vagy a változásra, akkor már csak elhatározás kérdése az egész. A lényeg a következetesség!

Tippek, ha végre a helyes vágányra állítanád a pénzügyeidet:

Végezetül pedig hallgasd meg ezt a számot. :)

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség

Úgynevezett unokázós bűncselekményekre, vagyis idős emberek megtévesztésével elkövetett csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK); a szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős sértettől több mint 43 millió forint értékben csaltak ki készpénzt, illetve ékszereket - közölték rendőrségi vezetők keddi fővárosi sajtótájékoztatójukon.

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Mennyi az annyi? Avagy a világ 10 legdrágább fűszere

A fűszerek az emberiség keletkezése óta nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben. Erre engednek következtetni az antik írásos emlékekben ezekre tett utalások is. Az archeológusok már i.e. 3000 előtti egyiptomi sírokban is találtak fűszereket, amelyeket a test balzsamozására használtak. I.e.200 és 1200 között a rómaiak fűszerekkel kereskedtek az Egyiptom és India között megtett óceáni utazásaik során. Borssal, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel tértek haza.