2018.06.16. 10:53:09 10231 266

Finom, hűsítő italok nyári kerti partykhoz! – Ínycsiklandozó receptek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kerti vagy grillparty itt, egy másik amott, egy harmadik meg éppen nálatok. A husik már pácolódnak, a saláta kész, a desszertek is elkészültek, már csak az italról kell gondoskodnunk. Ha úgy érzed, a sör-bor-„megegykisrövid” szentháromságot feldobnád, vagy akár le is cserélnéd, van néhány ötletünk!

Koktél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koktél

Dobj össze néhány érdekes és fincsi italt, némi alkohollal megbolondítva. És ráadásul nagyon egyszerűek is!

Egy kis dinnyés őrület?

Naná, egy adaghoz csupán 20 dkg dinnye, 2 cl rum és 2 cl citromlé kell. A dinnyét pürésítsd, és öntsd bele a citromlevet és a rumot. Hűtsd le és utána fogyasztható.

Forrás: chefkoch.de

Eper! Jöhet?

Természetesen! Még néhány hozzávaló, és már kész a finom koktél:

  • 1 kg megpucolt eper

  • 1 (7 dl) üveg vodka

  • 1 üveg lime szirup

  • 10 dkg cukor

A megpucolt epret a cukorral pürésítsük, adjuk hozzá a lime szirupot és a vodkát. Ha nem szereted az eper apró magjait, leszűrheted az eperpürét. Töltsd üvegekbe, és tedd hűtőbe. Arra ügyelj, hogy az üvegben maradjon egy kis hely, mert fogyasztás előtt érdemes felrázni a koktélodat.

Forrás: chefkoch.de

Uborka, nem csak a szendvicsedbe!

Hanem a koktélodba is! Ezek a hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka

  • 1 evőkanál tabasco (zöld)

  • 10 gramm frissen reszelt gyömbér

  • 2 db citrom, illetve a leve

  • némi pezsgő

  • 8 cl gin

Az uborkát tedd a mélyhűtőbe, hogy kissé átfagyjon. Ha megvan, kockázd fel, majd pürésítsd. Egy szitán szűrd át, majd keverd össze a többi hozzávalóval, a pezsgőt kivéve. Azzal a végén öntsd fel a koktélt. Túl sok ne kerüljön bele a buborékos nedűből!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.