2021.10.28. 12:00:00 7241 225

Figyelmetlen Lenke, avagy a szétszórtság 5 (legyőzhető) oka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Senki sem tökéletes. Figyelmetlennek, feledékenynek, tökéletlennek születtünk. Akkor vagyunk igaz emberek, ha ezt belátjuk, és teszünk róla, hogy hibánkat kijavítsuk és megmásíthatatlan tökéletlenkedéseinkért bocsánatot nyerjünk.” Tar Károly

Fáradt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt nő

Sajnos én is belefutok olykor olyan elkerülhető hibákba, amik bosszúságot okozhatnak másoknak is. Hagyján, hogy sokszor duplán dolgozhat az ember ilyenkor, ráadásul az időveszteséggel pont, hogy a figyelmetlenséget kiváltó okot fogja erősíteni. Szóval a lényeg az, hogy a figyelmetlenség, ha nem jellemvonás, akkor igenis elkerülhető!

A figyelmetlenség lehetséges kiváltó okai:

Alváshiány

Aki nem pihen le 22 és 23 óra között, és nem is alszik 7-9 órát, az bizony idővel fáradékonyabb lesz. Az alacsony energiaszintünk pedig ingerlékenységhez és feledékenységhez vezet. A fizikai fáradtság jeleit biztosan érezted már a saját bőrödön...

Stressz és depresszió

A depressziós és stresszes személyek egyik ismérve, hogy hamar elveszik náluk a tiszta gondolkodás képessége. A negatív irányba terelődő gondolatok és a koncentrációs zavar pedig a mindennapi életet hátráltató figyelmetlenségekben fog kiütközni.

Helytelen életmód

Koncentrációs képességünk akkor is vészesen lecsökkenhet, ha mozgásszegény életmódot folytatunk. Ezt kiegészítve tovább ronthatunk a helyzeten azzal, hogy az étrendünkre sem fordítunk figyelmet. Tehát nem csodálkozzon az, aki 10 órákat ül egy helyben és általában gyors kajákat ebédel, azon, ha szétszórtabbá válik.

Napirend hiánya

A feledékenység általános okai közé tartozik az is, hogy nem tudunk határvonalat húzni életterületeink közé, és a strukturálatlanság önmagunkat szabotáljuk. A figyelem akkor szegődik mellénk, ha mindig csak az éppen aktuális dolgokra koncentrálunk.

Technológiai túlterheltség

Az információk felénk irányuló és folytonos áramlása nem marad következmények nélkül: Az agyunk koncentrációs és memorizációs képessége a túlterheltség hatására jelentősen lecsökkenhet. Tartsunk pár perc szünetet és ürítsük ki a fejünket, hogy azután priorizálva újra nekiállhassunk feladataink elvégzésének.

Forrás: www.hu.griego-medical.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...