2015.10.04. 14:44:48 7614 224

Figyelj a hajadra is sportolás közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha tested szépül is, hajad kissé megsínyli a rendszeres mozgást. Izzad, viszket, és sajnos mozgás után nem mindig van idő, lehetőség egy gyors zuhanyra, sapka, kapucni nincs, így akár meg is fázhat. Mire figyelj, hogy hajad is feltöltődjön az izzasztó órák után?

Hajápolás sportolás közben vagy után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajápolás sportolás közben vagy után

Ha Te is tanácsra szorulsz, ezek a segítségedre lehetnek!

Első szabály: a kevesebb több

Hiába a gyakori igénybevétel, azért túlzásba nem érdemes esni, szóval a napi hajmosást felejtsük el. Ha épp aznap reggel mostál hajat, hogy sportolni mész, este elég, ha meleg vízzel átöblíted. Sampon esetében is tartsunk mértéket: egy mogyorónyi mennyiség bőven elég lesz.

Figyelj a szárításra

Ha van rá mód, hagyd, hogy hajad magától megszáradjon, ne használj hajszárítót. Az őszi, téli időszak erre annyira nem alkalmas, „gépre” lesz szükséged. Így figyelj arra, hogy a hajszárítód minimum 15 centiméterre tartsd tincseidtől.

Az összetevőknél sem mindegy, mennyi az annyi

Figyelj arra, hogy a sampon, amit használsz, ne álljon túl sok összetevőből. Minél kevesebb anyagból tevődik össze, annál jobb. A balzsamnál fontos, hogy egyáltalán ne tartalmazzon alkoholt, hiszen az ilyen ápoló hosszú távon alkalmazva száríthatja a tincseket.

Talán a legfontosabb: a vágás

Válassz olyan frizurát, amikor a hajad hajszárító és mindenféle „csodakence” nélkül jól áll. Ezzel időt és energiát spórolsz magadnak!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.