2020.10.27. 14:11:25 7852 188

Fertőtleníts, mint egy profi: Baktériummentes felületek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye egyetértünk abban, hogy a megfázás és az influenza szezonban sosem volt elegendő nedves ruhával áttörölni a kilincseket és a konyhapultot? A jelenlegi helyzetben van csak szükség igazi haditervre, hogy az életterünkben ránk leselkedő baktériumok és vírusok ne tudjanak lecsapni ránk: tisztíts és fertőtleníts helyes módon!

Fertőtlenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fertőtlenítés

A takarításnak is vannak szakértői, és meg is kérdezték őket arról, hogy miként lehet tisztává és kórokozómentessé varázsolni otthonunkat néhány lépésben! Általánosságban elmondható az, hogy a felületeknek megfelelő szereket kell választani, amik kapcsán gondosan visszakereshető a gyártók oldalán, hogy milyen vírusok és baktériumok ellen hatásosak. Fontos, hogy a használati utasítást követve pontosan tartsuk be a hatóidőket!

Gyakran megérintett felületek fertőtlenítése

Készülékek, berendezési tárgyak fogantyúi, távirányítók és a munkalapok (asztalok lapja) is beletartoznak a nagyon gyakran fertőtlenítendő felületek közé. Fogjunk egy súrolószivacsot és szappanos vízzel távolítsuk el ezekről a zsíros szennyeződéseket, hogy a szárazra törlés után jobb eredményt érhessen el a fertőtlenítő spray.

Fertőtlenítés az illemhelyen

Otthonunk vélhetően „legpiszkosabb” része, de nincs ok aggodalomra: Rendszeresen öntsünk 1/3 bögre (környezetbarát) fertőtlenítőszert a WC-csészébe - a perem majd az oldalfal alá is -, és hagyjuk hatni bő 5 percig. Az öblítéskor pedig csukjuk le a fedelet, hogy a baktériumcsírák ne szóródhassanak szét a helyiségben! Ezt a szokást nem csak takarításkor érdemes bevezetni.

Fürdőszoba - fertőtlenítés okosan

A kád és a zuhany mind olyan csábító, nedves és meleg helyek, ahol a legkisebb gondot a látható penész és vízkő okozza, ezért ezeket is érdemes fertőtleníteni heti egy alkalommal a takarításukkal egyetemben.

Konyhai mosogatók

Habár a konyhai eszközöket és edényeket tisztán tarthatjuk az elmosogatásukkor, ne feledkezzünk meg a tisztán tartó eszközök tisztán tartásáról sem! A mosogató és a csaptelepek is fertőtleníthetők a zsíros szennyeződések eltávolítása után a már bemutatott módon.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?