2019.06.20. 08:22:44 9686 258

Fényvédelem – Miért, mikor, hogyan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fényvédelem elmondhatatlanul fontos, hiszen a káros UV sugarak nem csak szépségünknek, hanem egészségünknek is nagyon rosszat tesznek. Manapság a napon megégni is sokkal könnyebb, mint tíz – húsz évvel ezelőtt, de ha meg sem égünk is sok kártékony hatással kell számolnunk.

Naptej, napvédelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Naptej, napvédelem

Hogyan, mikor, és miért érdemes védekezni a napfény káros sugarai ellen? Milyen gondokat okozhat, ha nem teszünk az UV ártalmak ellen? Összefoglaltuk a lényeget, ezekre figyelj, ha a szabadban vagy!

Hiába visszhangzik gyerekkorunk strand idejének agyunkba vésődött mondata; déltől kettőig ne menj a tűző napra. Ez már régóta nem elég – talán akkor sem volt az. A szmog és a fogyasztói társadalom más, súlyos légköri szennyezéseinek nyomán az elmúlt évtizedekben rohamos tempóban növekedett meg a minket érő ártalmas ultraviola sugarak mennyisége. Ennek következtében az UV sugárzás okozta egészségügyi problémák is felerősödtek, agresszívabbak és gyakoribbak lettek.

Elegáns, kényes, óvd és védd – gyári bőrhuzat. A testünkön.

Az élő bőr sokkal több törődést igényelne, mint egy bőr ülőgarnitúra, vagy az autónk bőr ülése, mégis rengeteg ember kevesebb időt és energiát fordít rá. Pedig kellene – az UVB sugarak ugyanis régóta bizonyítottan rákos elváltozások kialakulását okozzák. Az UVA sugarak szintén ártalmasak – bizonyos mértékben szintén a rosszindulatú daganatok kialakulásához vezetnek, emellett pedig az egyre több embernél jelentkező napallergiát is UVA sugarak okozzák. És akkor még nem említettük a korai bőröregedést.

Védd magad!

Az UV védelem már nem jár gyerekcipőben, szinte végtelen a piac. 30 és 50 faktor között érdemes keresgélni, minden árkategóriában lehetőségek tárháza borul a lábaink elé.

A faktorszám megmutatja, hogy mennyi időt tölthetünk biztonságban a napon. A bőrtípusunknak megfelelő időtartamot szorozzuk fel a faktorszámmal. Például, ha a II. típusú bőrömmel egyébként 10 perc a javasolt maximális idő, akkor a harminc faktoros naptejjel bekenve 30x10 percet, kb. 300 percet lehetek „büntetlenül” a napon. Feltéve, hogy nem izzadtam és nem mentem medencébe. Ha bármi olyan esemény történik eközben, ami leoldhatja a fényvédőt a bőrfelszínről, akkor már természetesen nem nyújt elegendő védelmet.

Nem csak nyáron, nem csak a strandon!

Minden nap, amikor a szabadba megyünk, kitesszük a bőrünket az UV sugárzásnak. Becsapós a felhős idő: a kellemesek nem, a káros sugarak viszont átjutnak a felhőkön. Ezért figyeljünk oda a hétköznapi fényvédelemre is – ezzel a bőrünk öregedését is nagyon nagy mértékben lassíthatjuk!

Számos nappali arckrém, hidratáló, BB és CC krém (színezett hidratálók) fényvédőt is tartalmaz. Minimum 20 SPF, de inkább még nagyobb faktorszámú krémet válasszunk és ne hagyjuk ki felvitelkor a nyakat és a dekoltázst se, hiszen ezek is szabad bőrfelületek!

A hosszúujjú, lenge, vékony ingek is segíthetnek.

Nem csak a bőrünk…

Többnyire divatos kiegészítőként használjuk a napszemüveget, esetleg kényelmi szempontokat tartunk szem előtt, pedig ennél sokkal fontosabb funkciót látnak el. Az UV sugarak hosszabb távon súlyos látásromláshoz vezetnek, de retinagyulladást és rosszindulatú elváltozásokat is okozhatnak. Ne feledkezzünk meg a gyermekeink szemeinek védelméről sem, jó minőségű, valóban UV szűrős napszemüveg használatával!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...