2020.12.11. 13:03:12 8392 174

Fenntartható karácsony? 5 lélekemelő módja is van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár mindannyian megadjuk a módját az átlagosnál túlzóbb fogyasztásnak a karácsonyi időszakban, de van rá mód, hogy ebben a hónapban is okosabban gazdálkodjunk a hulladékainkkal. Tedd velünk együtt környezetbarátabbá az ünnepeket! Hidd el, hogy még mókás is lehet!

Karácsonyfa másként - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa másként

Vásárlás, csomagolás, sütés-főzés! Hamar elveszhetünk ebben a Bermuda-háromszögben. Ám az örömszerzés hagyományának nem kell sokba kerülnie sem a pénztárcánknak, sem a bolygónknak. Csökkentsük a pazarlást és közben sajátítsunk el új képességeket!

1. SK díszek

A kézzel készített dekoráció elegáns és hangulatos díszítési módszer. A kézműveskedés örömteli kreatívkodás, ami családi élménnyé alakulhat. Szárított növények, narancskarika, újrahasznosított csomagolás, a kirándulások során gyűjtött termések mind lehetnek pl. szép adventi koszorú elemei. A tavaly vásárolt dolgok leporolásával is varázslatot hozhatunk életünkbe, így idén elegendő lesz lebomló alapanyagokat beszerezni.

2. Ünnepi asztal

A karácsonyi asztal feldíszítésénél fontos, hogy az étkezéshez szükséges eszközök és az ételek kényelmesen elférjenek a kezünk ügyében, nem is kell túlzsúfolnunk díszekkel. Elegendők a klasszikus dekorációs tárgyak: gyertya természetes viaszból, téli növények ihlette asztaldísz és újrahasznosított szalvéták gondoskodhatnak az ünnepi hangulatról.

3. Csomagolás

A csomagolóanyagok gyakran tartalmaznak rejtett műanyagot, vagy újra nem hasznosítható rétegeket. A komposztálható vagy újra felhasználható anyagok között is találunk igényeset, sőt, elsajátíthatjuk a japán csomagolás módszert, amit szövetdarabokkal oldanak meg! A bolti szalagok és masnik helyett ajándékainkat díszíthetjük a dekorációból kimaradt terményekkel és apró ágakkal.

4. Természetes és ehető ajándékok

A kevesebb több. A szándék a fontos. Gyúrd össze a két igazságot! Házi készítésű finomság is lehet ajándék azoknak, akik nem tudnak sütni, vagy nagy ínyencek. A hosszabb élettartamú, természetbarát ajándékok között pedig a legélőbb természetesen a cserepes virág.

5. Támogató vásárlás

Amennyiben nem tudunk valamit saját magunk elkészíteni, keressünk helyi művészeket és mestereket, a kézműves termék megvásárlásával egyúttal támogatást nyújthatunk nekik. Amellett, hogy a kézműves dolgoknak egyre nagyobb az ázsiója, a keresgélés során olyan csodákra bukkanhatunk, amelyek megoldhatják a „mit is adjak neki” gondot! Az ajándékkártyák és utalványok pedig még pazarló csomagolást sem igényelnek.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...