2018.06.24. 10:28:50 11803 357

Félelmeink gátoló ereje - hogyan fordítsunk a helyzeten?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor nem is vagyunk tudatában annak, miként befolyásolják életünket félelmeink. Szorongunk, zavartak vagyunk és frusztráltak. Ha jobban szemügyre vesszük a félelmeink okát és kiindulási pontját, és ezt tudatosan megvizsgáljuk, óriás tapasztalásra tehetünk szert.

Állásinterjún - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állásinterjún

A félelmeink - ha felismerjük őket - megfelelően támogatnak és erősítenek minket céljaink elérésében. Fontos, hogy tudatosan szemléljük őket.

Ha nem tudunk tenni a külső tényezők ellen...

Vannak élethelyzetek, körülmények amiktől tartunk és félünk, - pl.: terrorcselekmények, globális felmelegedés - viszont nincs ráhatásunk ezek bekövetkezésére. Ilyen esetben azonban óriási szabadságot érezhetünk, a döntés szabadságát, hogy mi magunk hogy állunk az adott "félelemforráshoz". Ha folyamatosan ezen rágódunk, nyitottak vagyunk a média híradására - amiből áradnak a terrorcselekmények hírei - akkor a félelem felerősödik és szorongáshoz vezet. Ha képesek vagyunk ezeken felül kerekedni és szelektálni a híreket, akkor az ilyen külső tényezők nem fognak rettegésben tartani minket. Hiszen tenni nem tudunk ellenük, akkor a legtanácsosabb figyelmen kívül hagyni őket, nem engedni, hogy tudat alatt bemásszanak a gondolatainkba és ott motoszkálva megzavarják nyugalmunkat.

Természetesen ez alatt nem azt értjük, hogy dugjuk homokba a fejünket, és ne legyünk tisztába a világ történéseivel, hanem azt, hogy ne engedjük hogy az életünket befolyásolja. Például a Párizsban vagy Londonban történt terrorcselekmények hatására ne mondjuk le a Horvátországba szóló utazásunkat.

Merj, és élj meg újat!

Vannak azonban olyan félelmek, amelyeken módunkban áll változtatni. Ilyenkor beszélhetünk a félelem segítő erejéről. Például egy állásinterjú alatt az izgalom, vagy félelem, amivel szembe nézünk, fokozza az adrenalint a szervezetben és cselekvésre sarkall. Biztos sokan érezték már, hogy a félelem hatására át tudják lépni a határaikat. Ilyen lehet akár, ha munkahely váltásban vagyunk, félünk, hogy a jelenlegi helyzet nem megfelelő, ezért keresünk egy újat.

A változás sokakban félelmet, feszültséget okoz, de ha megfelelően használjuk, és merjük használni a félelem adta cselekvésre ösztönző belső indíttatásunkat, akkor új, és jó dolgok várnak ránk. Akik nem félnek az új dolgoktól, ők könnyebben megugorják a félelmeiket és ezáltal a tapasztalás által fejlődnek.

Egy másik embertípus a szorongó, aki nehezen mer új dolgokba belevágni, nehezen néz szembe a félelmeivel, belülről őrlődik. Nekik sokkal hosszabb út vezet a megtapasztaláshoz, de nem lehetetlen, az eredmény pedig itt is magáért beszél majd.

Kívülről szemlélés

Biztos átéltük már, hogy egy másik ember életéről - legyen az családtag, barát, ismeretlen - sokkal könnyebben ítélkezünk, és sokkal könnyebben adunk tanácsot is, pedig az általa átélt érzelmekről, a háttérről nem tudunk semmit. Megmondjuk mit tegyen, hogy miként kellene megoldania az életét - szerintünk. Az is lehet, hogy jók a meglátásaink, a kérdés pusztán az, hogy van-e hozzá jogunk...

Miért nem szemléljük inkább magunkat kívülről? Ha magunkat próbálnánk külső szemlélőként figyelni, azzal megkönnyítenénk a mindennapjainkat. Ha probléma adódik, amitől félünk, próbáljunk kicsit kiszakadni a saját kis világunkból, az önsajnálatból és a kifogások kereséséből, és próbáljuk külső szemlélőként figyelni a dolgokat, és elképzelni, hogy így milyen megoldást találnánk. Természetesen ez sokkal nehezebb, hiszen nekünk kell szembenézni a változással, de megéri!

Forrás: Forrás: Al Ghaoui Hesna: Félj bátran c. könyve

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...