2021.11.15. 10:58:42 4973 184

Fedezd fel újra a paszternákot! – Készíts belőle egy melengető krémlevest!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elsőszülöttem hozzátáplálásakor találkoztam először a paszternákkal. Bevallom, nem kötöttünk mély barátságot, pedig szuper jó, szuper egészséges, és állítólag szuper finom is. Úgy döntöttem, adok neki még egy esélyt, ha már ennyi jót hallani róla.

Paszternák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paszternák

Mivel még mindig szeretem az egyszerű ételeket, egy finom krémleves bőven elég lesz, hogy bizonyítsa a paszternák nagyszerűségét.

Hozzávalók:

  • 40 dkg paszternák

  • 20 dkg főznivaló burgonya

  • 1 evőkanál vaj

  • fél dl fehérbor

  • 1 l zöldséges alaplé

  • 4 evőkanál olaj

  • 1 db hagyma

  • 1 dl tejszín

  • fél evőkanál currypor

A krumplit pucold meg, a paszternákot szintén, majd mindkettőt szeld nagyobb kockákra. A hagymát a vajon párold üvegesre. Tedd hozzá a paszternákot és a krumplit, majd 3-4 percig párold. Öntsd fel a borral, majd a forró alaplével. 20-25 percig fedő alatt főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha kész, add hozzá a tejszínt, majd pürésítsd. Sóval, az olajjal, illetve a curryporral ízesítsd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.