2023.02.19. 08:37:01 6365 265

Februárban nyíló virágok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél utolsó hónapjában egyre többször kívánjuk, hogy gyakrabban előbújjon a nap, a fák zöldbe öltözzenek és gyönyörködhessünk a frissen nyíló virágokban. Azonban erre még várnunk kell egy keveset, viszont már most is virágoznak olyan növények, amelyekről egyértelműen kijelenthető, hogy a tavasz hírnökei.

Csarab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csarab

Hófény

Ez a virág igen aprócska, hatágú csillagra emlékeztet, világoskék színben pompázik. Kifejezetten imádják kiskertekben, balkonokban elültetni őket. Nem csoda, hiszen pár év alatt annyira el tud terjedni, hogy nincs az a kert, amelyet ez a kis virág ne tudna a bájával feldobni.

Krókusz

Egy igazán különleges szépség. Azonnal felhívja magára a figyelmet a lilás, sárgás vagy fehér színek pompájában. A krókusz még a fehér hótakaró alól is képes kidugni a fejét. Ha hagymáról ültetjük, akkor csak a következő évben hoz virágot.

Csarab

A csarab lényegében egy télálló, évelő törpecserje. Nagyon nagy népszerűségnek örvend apró, több színben pompázó virágszirmaival. Kifejezetten szeretik a csarabbal a sziklakerteket vagy a balkonokat díszíteni.

Téltemető

Ez a növényke le sem tagadhatná, hogy a tavasz hírnöke. Már februárban sárga virágszőnyeget varázsolhat az erdők talajára. Hazánkban védett növényként tartják számon és ezért a természetben megtalálható egyedeket tilos leszedni.

Forrás: tudasfaja.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.