2023.02.19. 08:37:01 6246 265

Februárban nyíló virágok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél utolsó hónapjában egyre többször kívánjuk, hogy gyakrabban előbújjon a nap, a fák zöldbe öltözzenek és gyönyörködhessünk a frissen nyíló virágokban. Azonban erre még várnunk kell egy keveset, viszont már most is virágoznak olyan növények, amelyekről egyértelműen kijelenthető, hogy a tavasz hírnökei.

Csarab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csarab

Hófény

Ez a virág igen aprócska, hatágú csillagra emlékeztet, világoskék színben pompázik. Kifejezetten imádják kiskertekben, balkonokban elültetni őket. Nem csoda, hiszen pár év alatt annyira el tud terjedni, hogy nincs az a kert, amelyet ez a kis virág ne tudna a bájával feldobni.

Krókusz

Egy igazán különleges szépség. Azonnal felhívja magára a figyelmet a lilás, sárgás vagy fehér színek pompájában. A krókusz még a fehér hótakaró alól is képes kidugni a fejét. Ha hagymáról ültetjük, akkor csak a következő évben hoz virágot.

Csarab

A csarab lényegében egy télálló, évelő törpecserje. Nagyon nagy népszerűségnek örvend apró, több színben pompázó virágszirmaival. Kifejezetten szeretik a csarabbal a sziklakerteket vagy a balkonokat díszíteni.

Téltemető

Ez a növényke le sem tagadhatná, hogy a tavasz hírnöke. Már februárban sárga virágszőnyeget varázsolhat az erdők talajára. Hazánkban védett növényként tartják számon és ezért a természetben megtalálható egyedeket tilos leszedni.

Forrás: tudasfaja.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.