2023.02.19. 08:37:01 5729 265

Februárban nyíló virágok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél utolsó hónapjában egyre többször kívánjuk, hogy gyakrabban előbújjon a nap, a fák zöldbe öltözzenek és gyönyörködhessünk a frissen nyíló virágokban. Azonban erre még várnunk kell egy keveset, viszont már most is virágoznak olyan növények, amelyekről egyértelműen kijelenthető, hogy a tavasz hírnökei.

Csarab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csarab

Hófény

Ez a virág igen aprócska, hatágú csillagra emlékeztet, világoskék színben pompázik. Kifejezetten imádják kiskertekben, balkonokban elültetni őket. Nem csoda, hiszen pár év alatt annyira el tud terjedni, hogy nincs az a kert, amelyet ez a kis virág ne tudna a bájával feldobni.

Krókusz

Egy igazán különleges szépség. Azonnal felhívja magára a figyelmet a lilás, sárgás vagy fehér színek pompájában. A krókusz még a fehér hótakaró alól is képes kidugni a fejét. Ha hagymáról ültetjük, akkor csak a következő évben hoz virágot.

Csarab

A csarab lényegében egy télálló, évelő törpecserje. Nagyon nagy népszerűségnek örvend apró, több színben pompázó virágszirmaival. Kifejezetten szeretik a csarabbal a sziklakerteket vagy a balkonokat díszíteni.

Téltemető

Ez a növényke le sem tagadhatná, hogy a tavasz hírnöke. Már februárban sárga virágszőnyeget varázsolhat az erdők talajára. Hazánkban védett növényként tartják számon és ezért a természetben megtalálható egyedeket tilos leszedni.

Forrás: tudasfaja.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...