2024.02.21. 12:36:07 5874 195

Fájdalom, álmatlanság, stressz? Ez az ősi módszer segíthet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan képesek vékony tűk a testen keresztül pozitív hatást kifejteni a fájdalomcsillapítástól a stresszkezelésig? Miként járul hozzá ez az ősi módszer a test egészégének és az energetikai egyensúlynak a megőrzéséhez? Az akupunktúra ma már nemcsak a tradicionális kínai orvoslás része, hanem széles körben elfogadott és alkalmazott terápiás metódus a világ számos országában.

Akupunktúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akupunktúra

Az akupunktúra története évezredekre nyúlik vissza, egészen az ősi Kínáig. Feljegyzések szerint Kr. e. 2697-ben kezdték alkalmazni, amikor a „Sárga Császár” Huang di könyvében lejegyezte az akupunktúra alapjait. A kezdeti elvek szerint az emberi testet energiaáramlások vagy meridiánok szövik át, és az egészség és a betegség akkor alakul ki, ha az energiaáramlások valamilyen okból kifolyólag megbomlanak vagy eltérnek a normálistól.

A "akupunktúra" szó görög eredetű, és "tűvel való szúrást" jelenti. Az eljárás során vékony tűket szúrnak a test meghatározott pontjaiba. Ezek az ún. akupunktúrás pontok. Az akupunktúra alapelve szerint a test energiája, vagy az ún. "qi" (vagy "chi"), egy olyan energiarendszeren áramlik, amelynek a megfelelő egyensúlyban kell lennie a test és a lélek egészségének fenntartása érdekében.

Az akupunktúrás pontokat hagyományos kínai meridiánok nevű energiapályák kötik össze, és ezek azok a helyek a testen, ahol az energiát befolyásolni lehet. A tűk beültetése a bőrbe a meridiánokon keresztül történik, és az eljárás célja az energiaáramlás normalizálása, a blokkok feloldása, valamint a test és az elme harmóniájának visszaállítása.

Különböző egészségügyi problémák kezelésére alkalmazzák, például fájdalomcsillapításra, stressz és szorongás kezelésére, alvászavarok esetén, emésztési problémákra, és számos más állapot javítására. Fontos azonban megjegyezni, hogy az akupunktúra hatékonysága egyénenként eltérő lehet, és a tudományos közösség még mindig folytatja a kutatásokat az eljárás hatékonyságának és működési mechanizmusainak jobb megértése érdekében.

A nyugati orvoslás és az akupunktúra közötti kapcsolat egyre szorosabbá válik. Sok országban az orvosok és más egészségügyi szakemberek már tanulnak az akupunktúráról és alkalmazzák a terápiát kiegészítő vagy alternatív módszerként. Az integrált megközelítés elősegíti az egészségügyi ellátásban való együttműködést, megőrizve az akupunktúra hagyományos gyakorlatait.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...