2015.07.30. 16:00:00 8739 252

Ezt tedd, ha hirtelen megéhezel – 5 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor nyáron étvágytalanabbak vagyunk, ez természetes, gyakrabban eszünk, kis adagokat, ami kifejezetten egészséges lehet. Azonban vannak, akiknek túl gyakran jut eszükbe, hogy nassolni kellene valamit. Nekik szólnak az alábbi tippek.

Éhség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Éhség

1. Egy pohár víz

Ülsz a munkahelyeden, és már délután kettőkor újra éhesnek érzed magad? Igyál egy nagy pohár vizet, mindig beválik! Nem is kell hozzá különösebb magyarázat, egyszerűen tele lesz a gyomrod.

2. Rágózz

Mindig legyen nálad egy csomag rágó. Rövid távon segít leküzdeni az éhséget, mivel az agyad megkapja a jelzést: folyamatosan rágsz. És máris kevésbé vagy éhes. Az édes ízekkel még jobb hatást érhetsz el: viszont kizárólag cukormentes rágót válassz!

Azért semmiképpen ne rágózz folyamatosan, főleg ne akkor, ha megbeszélésen ülsz! :)

3. Moss fogat

Tedd büszkévé a fogorvosodat! Mindig legyen nálad egy kis tubus fogkrém, és egy fogkefe. Amikor éhes vagy, moss fogat, naponta többször is akár. Semmi kockázata nincs, és rendben tarthatod a fogaidat. Te is friss, mentolos ízt érzel a szádban, és a kollégáid is. Ráadásul eltereled a gondolataidat az éhségről.

4. Beszélgess a kollégákkal

Gyakran nem éhesek vagyunk, hanem unatkozunk. Az embereknek nem természetes az, hogy órákon át egy helyben ülünk, gyakran hozzá sem szólunk a kollégákhoz. Amikor éhes vagy, állj fel, sétálj egy kicsit, beszélgess a kollégákkal (pl. a vízautomatánál), ha van valaki a konyhában, készíts egy koffeinmentes kávét, és közben beszélgessetek. A munkát is előbbre viheti (ha éppen közös projekten dolgoztok), vagy egyszerűen csak segíthet a kapcsolatok építésében.

5. Játssz!

Brit kutatásokkal kimutatták, hogy a nikotin, koffein és az éhség utáni vágy jelentősen csökkenthető tetrisszel. Nem is kicsit, kb. 24%-kal.

A színes alakzatok, illetve azok megfelelő sorrendjének kialakítása annyira le tudja kötni az agyad, hogy elfelejtheted az éhséget. Telepítsd a telefonodra, és játssz 5 percig! Bőven elég ennyi, és még a főnököd sem szól érte!

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...