2015.07.30. 16:00:00 8808 252

Ezt tedd, ha hirtelen megéhezel – 5 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor nyáron étvágytalanabbak vagyunk, ez természetes, gyakrabban eszünk, kis adagokat, ami kifejezetten egészséges lehet. Azonban vannak, akiknek túl gyakran jut eszükbe, hogy nassolni kellene valamit. Nekik szólnak az alábbi tippek.

Éhség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Éhség

1. Egy pohár víz

Ülsz a munkahelyeden, és már délután kettőkor újra éhesnek érzed magad? Igyál egy nagy pohár vizet, mindig beválik! Nem is kell hozzá különösebb magyarázat, egyszerűen tele lesz a gyomrod.

2. Rágózz

Mindig legyen nálad egy csomag rágó. Rövid távon segít leküzdeni az éhséget, mivel az agyad megkapja a jelzést: folyamatosan rágsz. És máris kevésbé vagy éhes. Az édes ízekkel még jobb hatást érhetsz el: viszont kizárólag cukormentes rágót válassz!

Azért semmiképpen ne rágózz folyamatosan, főleg ne akkor, ha megbeszélésen ülsz! :)

3. Moss fogat

Tedd büszkévé a fogorvosodat! Mindig legyen nálad egy kis tubus fogkrém, és egy fogkefe. Amikor éhes vagy, moss fogat, naponta többször is akár. Semmi kockázata nincs, és rendben tarthatod a fogaidat. Te is friss, mentolos ízt érzel a szádban, és a kollégáid is. Ráadásul eltereled a gondolataidat az éhségről.

4. Beszélgess a kollégákkal

Gyakran nem éhesek vagyunk, hanem unatkozunk. Az embereknek nem természetes az, hogy órákon át egy helyben ülünk, gyakran hozzá sem szólunk a kollégákhoz. Amikor éhes vagy, állj fel, sétálj egy kicsit, beszélgess a kollégákkal (pl. a vízautomatánál), ha van valaki a konyhában, készíts egy koffeinmentes kávét, és közben beszélgessetek. A munkát is előbbre viheti (ha éppen közös projekten dolgoztok), vagy egyszerűen csak segíthet a kapcsolatok építésében.

5. Játssz!

Brit kutatásokkal kimutatták, hogy a nikotin, koffein és az éhség utáni vágy jelentősen csökkenthető tetrisszel. Nem is kicsit, kb. 24%-kal.

A színes alakzatok, illetve azok megfelelő sorrendjének kialakítása annyira le tudja kötni az agyad, hogy elfelejtheted az éhséget. Telepítsd a telefonodra, és játssz 5 percig! Bőven elég ennyi, és még a főnököd sem szól érte!

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.